January 8, 2012

Salam semua....

Arini genap kandunganku 33 minggu... bermakna ada lg 7 minggu utk bertemu kesayanganku ini.....Alhamdulillah syukur kerana setakat ini aku diberikan kesihatan yg baik, baby pun sihat.. semoga ianya berkekalan hingga melahirkan dan membesarkan baby baru aku ini.... insyaAllah aku akn bersalin di HUKM specialist center sbb under panel en. hubby... doctor pun baik...spt doctor yg dulu mse aku melahirkan Qalesya.... mungkin aku booking bilik sorang kat sana sbb nti en. hubby leh temankan aku waktu mlm....xla takut sgt :-)

persediaan sebelum bersalin.... (79% in progress)

1) Baju baby dan barang2 lin, alhamdulillah dah complete...dah siap basuh, dan lipat....
2) Barang2 mama seperti maternity pad, breast pum elektrik pun dah beli.. Dulu time Qalesya,aku beli yg manual  pam je....kali ni nak cube yg gune bateri lak :-)
3) GL lum wat lagi sbb procedure kene tunggu 2 minggu b4 due date...due date aku 26hb February ni....
4) nama baby baru ni pun dah ade....since kandungan 6bulan lagi dah ade name dia...berkenan aku dgn name tu, smpai skang xtukar2 pun... :-)
5) sepatutnye time ni aku dah packing brg utk ke hospital nti dan stanby letak dlm kete...tp lum wat lg...insyaAllah minggu dpn baru packing :-)
6) Air selusuh minggu depan baru nak wat kat kampung en. hubby... akar siti fatimah pun minggu dpn baru nak amik kat MIL...

Sekarang ni kalau jalan byk sgt dah start kebas2 kat bahagian kaki dan paha....pastu bwh perut akn sakit sgt....mgkin sbb baby dah berat dan kepala kebawah... nak duduk lame2 pun tak leh gak..mula la kebas2...tu la pengalaman yg xsemua org dapat kecuali ibu hamil :-)

aku doakan semoga semuanya berjalan dgn lancar....aku pinta agar selamat dan mudah melahirkan anak ke2 ku ni...semoga anak mama sihat dan cukup sifat..amin....

Wassalam.....



No comments:

Post a Comment