February 28, 2012

UKM specialist center....

Assalamualaikum..

erm...entry ni nak cite pasal UKMSC kat cheras... bersalin kat sini best sbb doctor yg dipanggil Prof sgt la baik.. tp rasenyer semua specialist mmg kene baik2 pun sbb private nyer kan..

kos bersalin kat sini lebih murah jika nak dibandingkan dgn private hospital lain.. kalau bersalin normal cost around 2k...kalau ceaser around 5k... kat sini ade 3 jenis wad... wad baldu, wad songket dan wad sutera...setiap wad ada single room, deluxe room, executive room... semua bilik mmg selesa..... masa aku msuk wad,aku just pilih single room je...lengkap bilik dia dgn katil, tv, almari, tandas, dan sofa...selesa gak..en.hubby pun leh teman tido sekali.. kalau nak tilam lebih kne la sewa. mcm kat hotel lak ;-)

makan pula disediakan. dari breakfast smpai ke dinner..makanan leh tahan sedap..kira puas hati la... menu utk keesokan hari boleh dipilih... western food pun ada tau...mgkin utk mereka yang xlalu nak makan nasi boleh la pilih western food...

baby pula kita boleh pilih samada nak breastfeeding atau susu formula... nak suruh nurse jaga baby pun boleh. mereka akn tidurkan baby kat nursery..tp aku xla nak bg dorg jaga baby... nak baby sentiasa ada kat sisi kita..maklumla baby baru lahir...xpuas tatap wajah anak :) 

honestly nurse and doctor semua baik2.. rasenya kalau ade rezeki utk baby ke3 mmg kat sini la aku gi.. so aku suggest kat kwn2 luar sana tu, try la UKMSC ni.. :)









1 comment:

  1. Selamat bersalin...semoga kita smua bahgia slalu..-P.Cool

    ReplyDelete