March 31, 2012

Set bersalin/penyusuan SHAKLEE terbaik!!!

Assalammualaikum semua...

Arini genap 40 hari saya berpantang...Alhamdulillah syukur sgt sbb saya sudah sihat dan bertenaga sekarang. Tapi masih lagi meneruskan pantang sehingga 44 hari. InsyaAllah...

Pada awal minggu berpantang, susu badan saya tidak meriah. Sedih sangat tgk baby seperti tidak cukup susu..sekejap2 terjaga dari tidur dan hendak menyusu. Rasa seperti dia tidak kenyang @ tidak puas menyusu. Pening  kepala memikirkan apa nak buat. Last2 saya bagi juga la susu formula....

Setelah membuat research makanan atau vitamin apa yang boleh menambahkan susu badan, saya telah `berkenalan' dgn produk SHAKLEE.... setelah mencuba, Alhamdulillah syukur sgt2 kerana hasilnya sangat memberangsangkan!!  suke sgt2 bila baby dapat tidur dgn lena setelah kenyang minum susu... syukur  sgt2 kerana dipertemukan dgn SHAKLEE...

kawan2 atau bakal ibu diluar sana, saya memang mencadangkan produk SHAKLEE ini kerana terbukti keberkesanannya...! tapi dgn syarat mesti minum air at least 3 liter satu hari ok... anda mesti berpuas hati dgn produk ini..percaya la!  ;-)



Ini dia set PENYUSUAN yang saya amalkan hingga ke hari ini.... kepada yang nak mencuba, silakan... kepuasan amat dirasai.... ;)

March 3, 2012

pengalaman melahirkan kesayanganku yang per1.......... Syahidah NurQalesya.......

(Entry ni dah lame dah aku wat...tapi aku letak kat note facebook.....)


9 april 2010...
ari terakhir kje...time ni xde rse sakit or tanda2 nk bsalin.so kje tetap kje..settle pe yg ptut kt opis..bos blanja mkn kat Papa rich..erm,sdp nyer...dpt la aku mnm soya cendol yg sedap itu...bos siap soh balik awl coz dia riso aku terbesalin kat opis...mcmne nk balik awl...kje xsiap2 lg...huhu..
teringin mkn chicken chop...so pas balik kje my hubby bwe gi mkn kat restoran hakimee..puas! mane la tau arini ari trakhir aku dpt mkn chicken chop kgemaran ku tu...huhu..tq my dear!


10 april 2010...
12tghari..check up with doc suriati @ hosp pantai..dh buke 1 stgh cm..doc advise balik dlu and if de tanda dtg balik..if not, 13th april hv to admit to hosp and induce!.. mak ai, gerun la plak...
so aku n hubby gi la jejalan kat tesco ampang dgn hrapan 'pintu' terbuke dgn cpt...sempat la kami bshopping bli brg umh n mkn kat restoran my mum's chicken rice...linda on gitu...hehe..pastu sempat singgah the mines teman huby main bowling..huh sempat lg tu...
balik umh, prut sakit ala2 contraction palsu gitu..then tanda darah la plak...relax lg ni...mlm tdo cm biasa..nyenyak sungguh! tp my huby yg xleh tdo...riso..asik2 pgg perut aku ni...hehe..


11 april 2010...
huby bgn nak bsiap gi kje...aku bgtau prut aku dh start sakit n darah still kuar..it's show time baby!... kami bsiap ke hosp...tp sempat bkfast milo+roti hidangan hubby ku....
smpi hosp, doc check dh 2cm stgh n admit hosp...trus msuk labor room with hubby...kul 12tghari, doc pchkan ketuban n kasi injection thn sakit then aku terlelap n hubby gi lunch...
sedar2 prut mmg dh xthn sgt2 n my mum de sebelah...time tu rse mcm tuhan nak tarik nyawa aku je...sakit nyer hanya Dia yg tau..i told my mum to call my hubby...rupenyer dia tertido kelaparan dlm kete,...cian nyer,..
3.30pm..menangis smbil meneran dgn keadaan bpeluh2 thn kesakitan...Ya Allah, mcm ni rupe nyer ibu ku melahirkan 7 org ank nyer termasuk aku...mmg dasyat!
dgn sepenuh tenaga meneran utk mgeluarkan khalifah Allah ini, aku xputus2 myebut name Allah...last push aku myebut name baby ku di dlm hati dan lahir la puteri kesayangan ku SYAHIDAH NURQALESYA tepat jam 3.38pm...alhamdulillah...nyawaku masih panjang n baby ku sihat dan cukup sifat...tq to my hubby coz sentiasa ade disisi ku... 


pasni terpk maybe lmbat lg la nk dpt 2nd baby...kesakitan masih trasa...huhu...