June 12, 2012

Syahidah NurSyaurah~ Cahaya cantik

Assalammualaikum......

Sempat lagi update blog...hehe....iyela, kat umah sibuk dgn anak2.....memandangkan opis arini xberapa nak sibuk....so, leh la update blog yg tercinta ni...hikhik....

Ni nak story skit pasal anak kedua ku....NurSyaurah.....ape yg dia pandai wat sekarang yek? maklum la dah 3bulan 20hari dah si cantik mama ni.....makin hari makin cantik dan comey je....... :-)

Syaurah sekarang dah pandai.....

* Senang je senyum bile di agah....suke sangat tgk senyuman nya tu....lebar je....nampak la lesung pipit belah kiri pipi.....alahai, cair hati mama tgk dia....

* Pandai angkat kepala bila letak atas bantal.....yg ni kira dia wat senamam la ni....hihi...

* Pandai pegang2 dah....klu mama dukung mesti akan tarik/pgg tudung mama...jadi singit bingit tudung mama ye....syaurah syaurah...

* Hisap jari..... yg ni sampai meleleh2 air liur....aku jarang bg puting kosong...jadi, dia amik tangan dia dan isap sampai puas :-)

* Lagi 1 bile orang agah2 dia, happy kemain dia....sambil kaki tendang menendang...kalau letak atas bantal tgk2 dah tak baring atas bantal dah....angkat balik, badan lurut balik....haha...so cute!

* tidur siang sekejap2 (penat opah dia mendodoi kasi tido..xmo lena gak :-P
tapi bile tido malam, sampai tak ingat nak bangun! jarang la dia mintak nenen time tgh malam....sedap je mama dgn dia tido...hihi....tp kalau ikutkan baby kene diberi susu setiap 2-3jam ye kawan2...hikhik....nsib baik berat syaurah makin bertambah...klu tak, riso lak mama....

* Dia tau ada org berada disekitarnya... cth letak jap atas katil...mama/papa keluar ke dpn jap then masuk balik bilik, sure dia akn pandang arah pintu bilik...maybe mata dia dah leh nmpak jelas org sekelilingnya....good2...

* Aku perasan kalau dia nak tido, time nenen tu, dia akan gosok2 kepala dia.....pegang2 telinga....pastu baru dia lelap....cute kan...hihi....

sekarang ni lum pandai meniarap lagi....baru nak angkat2 kepala.....xpe, yang penting syaurah sihat...membesar bagai juara! haha..baby Shaklee la kata kan (nak gak promote kat sini :-) so kiranya perkembangan dia xde masalah.....alhamdulillah.....

ni latest pict my baby syaurah....







* Miss u at this time~




No comments:

Post a Comment