July 30, 2012

kelam kabut

Hari ni dah Ramadan ke10....Syukur setakat ni dapat berpuasa penuh....moga2 dapat la berpuasa sebulan thn ni...

Lame nye tak update blog kesayangan hamba...huhu...niat nak update ade..tp mase je xde.....sgt2 la bz start bulan Ramadan ni... pastu anak ke2 lak demam sebelum ramadan...dah baik demam then demam balik...demam on of lak....malam lak tu...cian dia...demam nak pandai ye dik...

Persiapan raya? erm... baju raya utk pagi raya dah beli...tahun ni beli je...tema?? light gold..... at first nak wat pink theme sbb kalau ikutkan en.hubby xdpt beraya thn ni...tapi last minit dapat beraya sesama...hoyeh2 (sambil mengangkat tgn) rezki kami la..tbe2 kwn sekerja dia dipindahkan ke tempat lain...sbb tu dpt beraya tahun ni.... nape xjd tema pink? sbb mula2 kalau en. hubby xberaya di pagi raya..leh la mama dan anak2 melaram pakai pink kaler sbb papa nye xde....hihi....so skang dah tukar la kepada light gold.... pun lawa gak kan... :-) harus update blog pas raya nti ok... tunjuk baju raya...haha

Rutin harian bln Ramadan ni...klu en. hubby keje ptg mmg aku berbuka rumah mak aku je...tapi kalau dia keje malam atau pagi memang aku masak kat umah...kuar opis 5ptg, berdesup trus smpai rumah around 5.45ptg...amik anak2 then masak utk berbuka....mmg penat tp berbaloi dan berjimat....sbb leh makan sampai ke sahur...kalau beli kat bazaar.....ya Allah, mahalnyer lauk pauk.....kuantiti sikit! sedap? xsedap pun...... so, klu gi bazaar, just beli air atau kuih muih je.... yg best murtabak keramat....sedappppppp...huhu

ok, weekend ni turn berpuasa di melaka memandangkan isnin depan cuti nuzul Quran...mesti my MIL masak sedap2 punyer.... best2... :-)

ok, nti kite story lagi ok.....






No comments:

Post a Comment