July 7, 2012

Sayang emak....

                  Arini nak cite pasal emak aku.... Puan Rosmah bt Arshad! name penuh gitu...heeee

                 Mak seorang yang sangat penyabar.. Sabar dengan kerenah anak2 yang mcm2 perangai...mak juga seorang yang sangat pk kan anak2 nye...ada ke mak yg xpk kan anak2 mereka??? huhu maksud nyer kat sini, mak sgt risau anak2 mereka tak makan.....tidak ada wit.....ops! huhu...expecially kat anak2 lelaki dia yang ade 4 orang tu....walaupun mereka bekerja (kecuali adik aku yang 2nd last masih form 5) tapi mak tetap memberi belanja pada mereka...sbb pk wit tu xcukup utk mereka....sgt penyayang mak aku ni kan? untung adik2 lelaki aku tu....huhu....itu pun sekiranya mereka2 itu tidak mempunyai wang belanja yang cukup! mule2 gaji mmg cukup la....dah tgh bulan..mak, nak duit.... ATAU....kamu ada duit belanja lagi x?? haaa....tu la mak aku....ko ada? aku ada.......haha

               Lagi satu mak aku sebenarnye xbyk cakap.....even dgn ank2 pun mcm tu...dia xsuke membebel....best dpt mak yang xsuke membebel....tapi.......abah aku kata mak asik ikut je ckp abah...abah kata itu.....ikut.....abah kata ini....ikut....haha.....mak.....mak......xmelawan ckp suami...bagus!!! ni cth yang baik utk aku! hehe (aku xmelawan suami tau..xcaye, pi la tanye en.hazli...hikhik)

              Mak aku jage anak2 aku....Qalesya anak aku yg sulung sgt la rapat dgn opah (Panggilan cucu kpd mak) Memang setakat ni mak xpernah cubit, pukul atau ape saje la kat cucu2 dia....tu sbb cucu dia sgt sukeeeee dan sayang kat opah mereka:-)

            Tapi bile mak mengadu sakit....aku jadi risau sgt! kdg2 kate sakit kat tgn, kdg2 sakit kat kaki.....riso sgt bile ade satu aritu mak didapati ada penyakit GOUT! ya Allah.... jauhilah mak aku dari sebarang penyakit!! nak mak sentiasa sihat.....tapi aritu mak gi check kat hospital...penyakit tu dah xde....Alhamdulillah.....syukur sgt..berkat mak berpantang makan...! tapi sampai sekarang mak masih berjaga2 dari segi pemakanan...sekali sekala je mak mkn makanan yang boleh mengundang semua penyakit tu....ubat tetap kene telan setiap hari......itula dia mak aku.....

          Mak, terima kasih atas segala pengorbanan mak selama ni....dulu jaga aku....sekarang jaga anak2 aku.....aku salah seorang yang sgt bertuah sbb ade mak yang sanggup jage cucu2 dia....cuba kalau anta kat pengasuh atau nursery, ntah macamne nasib anak2 aku kan....


utk mak..... (walaupun aku rase mak xbce entry aku ni sbb mak sibuk jaga suami, anak2 dan cucu2....heheh) I love u so much!


Emak...
Aku yg sentiasa mendoakan kamu..
agar mak dipanjangkan usia....
dijauhi segala penyakit...
dirahmati dan dibekati selalu...
dibahagiakan didunia dan diakhirat....
Terima kasih di atas segala pengorbanan mak sehingga kini....
Adah sayang mak dunia dan akhirat....
Mak juga anugerah terindah dari Allah buat kami semua....









2 comments:

  1. a'kum ida...

    bc entri ko ni jadi bertambah rindu kat mak aku..hu..hu...rsa la ni juga nak balik kg...

    Aku doakan mak ko dpnjagkan usia, dberikan kesihatan dan bahagia disamping insan2 yg dia sayangi...Aminnn...

    ReplyDelete
  2. W'salam zura...
    Tq zura....duk jauh2 mmg selalu rindu kat mak...kan?
    xpe, nti ajak en. abg balik kg k....
    aku pun doakan yang same utk kesejahteraan mak ko yeh...amin...

    ReplyDelete