September 21, 2012

Ms Viva kena 'CIUM'....!!!!

   Disebalik kegembiraan ada incident yg tidak diingini berlaku smlm...tgh syok drive nak balik keje, tibe2 terdengar bunyi dentuman dibelakang...rupa nya my Ms. Viva kne bangggg dari belakang.Arghhhhhh! terus bagi double signal, keluar dari kete....tgk ade 2 biji kete kat belakang ..belakang aku Mr. Myvi kemek teruk...yg kesian kat dia sbb dia ditgh....nasib aku baik sbb mangsa yg terakhir...syukur xde jadi pape pd me n my fren.....dan kete xseteruk mana... yg paling aku geram, kereta toyota harrier (Betul ke aku eja ni..huhu) perempuan cina bermur dlm 40an.. xnak pun keluar dari kete dia! mungkin takut kot..pastu buke cermin kete pun sikit je.... trus dia bg name card dia...then kiteorg (aku, owner myvi n my fren) tnye dia nak settle mcmne..dia jawab gi balai, claim insuran dia....ok, fine!

   Nak dipendekkan cite ku yg agk pnjg ni, kiteorg pun gi la balik polis tun hussien onn...ppuan cina tu tau pulak jln nak kesana..pd mula dia yg tnye nak repot kat balai mana and dia nak follow us...i believe dia mmg stay area sana...org kaya la kan...sne mmg umh besaq-besaq2..huhu...dlm masa yg sama en. somi dtg ke balai pas aku call dia...nasib baik la dia balik keje pukul 3 ptg...pastu polis sana ckp kiteorang kene gi report kat polis bahagian trafik..kat bandar kinrara,puchong...Jumpe Inspector Azam....dia baik...siap leh tnye anak dah berapa semua tu...muka pun leh thn hensem..macho!!...haha...jgn jeleas ye en. papa cool :-)

   Dia advice kiteorg gi anta kete kat perodua balakong sbb kereta yg bawah 5thn, boleh dpt ganti body baru kat perodua...tu yg syok nyer...klu hantar ke bengkel, dorng takat ketuk dan cat je...pastu claim insuran...padahal klu anta ke perodua, siap tukar semua part yg kemek dgn part baru lg! puas hati tau!tu yg ramai yg xtau....tp aku xsure just for perodua or semua kereta leh wat mcmtu..korang kene la tanye ek...

   Hope pasni xde la aku jd mangsa kene langgar lg...serik la...pastu buang masa je..sbb byk benda kne wat pastu...jap lg nak kuar opis jap, pi anta kete ke bengkel perodua...ntah berapa lama leh siap...hope siap cpt,klu xkene la pinjam kete en. somi :-(

* pada korang2 dan peringatan utk aku gak..klu drive jgn la follow rapat2 kat belakang kete..nti klu pape xsempat nak brek then bangggg kete dpn lak...kan dah jadi kes....huhu...







* smlm amik anak2 dari umah mak pukul 11.30mlm...sgt penat kami laki bini...balik umah, mandi trus bawe ank tido...

1 comment:

  1. Sis, nak tanya, u hantar perodua balakong die ketuk & cat semula ke?

    ReplyDelete