September 11, 2012

Qalesya sayang.....

Qalesya sekarang dah makin panjang akal! dan bijak.... :-) umur baru je masuk 2 thn 5 bln semalam.... anak mama yg bijak sorang ni sgt la aktif... biasala, budak nak membesar....mcm biasa, dia masih lagi membuli adik nya tu...cian si adik yg kdg2 kne tepuk, gigit, tolak....alahai qalesya......nasib baik la mrk kecik lagi then xpaham apa2....kadang2 hilang sbr di watnya....

Oh ye, raya p1 aritu Qalesya demam....cian anak mama....baru nak seronok2 beraya dikg, demam lak dia....mgkin dmm terkejut sbb mlm raya tu, ade seekor katak melompat dpn Qalesya...menggigil dia malam tu...tapi xsangka lak leh smpi demam....

Bile anak dah demam....paham2 jela....pg raya ok skit selepas mandi...pas je solat raya, time nak bersalam2 raya, mula la mengamuk....xnak bergambar!!....alahai Qalesya......
cian kat dia...time ni la nak bermanja....tp adik lak nak 'bergayut'....kelam kabut la mama n papa.....so, pagi raya kami lepak dalam rumah mil je...huhu

Qalesya sekarang dah pandai pilih2 baju taw. kalau ikutkan, dia xnak pakai bju kurung pg raya tu...puas la mama dia ni memujuk.....huhu...


gambar atas ni time nak bergambar pagi raya.. Qalesya dah mengamuk sbb demam...cian anak mama...En. hubby lak xberapa nak smart...see, butang baju melayu pun xkatup...pagi Syawal kami yg kelam kabut...huhu

gambar bawah ni lak selapas Qalesya mandi dan makan ubat demam...time ni dia nampak ok.....tapi kejap je...mase ni semua gi solat raya....selepas je semua org balik dan berkumpul, time tu la dia start xsedap badan....


Tula kenangan di pagi syawal kami....hope syawal thn dpn lebih baik buat kami sekeluarga....amin....

No comments:

Post a Comment