October 30, 2012

Fulltime housewife.. ^_^

Hallo.... Salam Aidiladha semua... Seronoknye ble dpt jd fullti me housewife kan.. Ank membesar depan mata je...tp apakan daya aku kena kerja... Klu x watpe blaja tinggi kan..hihi
Disamping dpt pgg wit sendiri, dpt gak membantu ekonomi aku dan suami.. Xde la nk arap duit dia je kan...dpt gak bg mak wit..insyaAllah dpt berkat :-)

Ok, back to the topic.. Actually aku cuti seminggu sbb mak dgn abah bercuti ke sarawak di rumah kakak ku yg menetap disana... So xde sape jage ank2 then aku reserve kan cuti khas nk jaga mrk... Ape slhnye, jage ank sendiri sambil tu leh rehat kan jiwa dan bdn dari kerja yg melambak kat opis tu...

Sementara tgh bercuti ni dpt la balik kg suami di melaka..tp xlama.. Puas hati dpt bercuti kali ni.. :-)

Raya haji di melaka thn ni. Memang tak rancang pun.. Kebetulan hubby dpt cuti gak.. Best!

Ok, selamat bercuti semua dan selamat menyambut AidilAdha... Nak berkorban ape thn ni? :-)

* sempat shopping kt giant sblm berangkat balik kg :-)

October 17, 2012

Dari puchong ke kepong.....

Salam semua....

Arini nak citer skit pasal aku nti kene gi keje kat kepong instead of puchong....sbb nyer puchong center will be closed forever!! And yg paling aku xsuke aku kne drive all the way ke kepong every day !! Korang pun tu yg jalan ke kepong sgttttt la jem terutama waktu pagi...sgt jem ok...so kene la aku keluar rumah awal...kene la hantar ank2 ke rumah opah mereka awal skit dari biasab- :(

Tp aku percaya perubahan ini mesti ada hikmah disebaliknya...aku berdoa agar Allah permudahkan segala urusan ku....amin...

* p/s : thn dpn akn plan nak join C*** bank... Arap2 jadi la.... Semoga dipermudahkan segala urusan...amin....


October 15, 2012

Puding milo... Nyummiiiiii~

Pas balik jenjalan kt the mines, xtau nk buat ape ptg tu so aku buat la puding milo.... Sdp sgt sbb rase milo... Tapi qalesya xsuke la... Mungkin lembik kot.. Dh telan masuk mulut pastu keluarkan balik... Sbr jela~

Korang nk resepi x? Hihi... Senang aje...

Bhn2 nye adalah:
1) serbuk agar2.. (Beli jenyg serbuk. Xyah nak rebus or rendam yg pjg2 )
2) air 3 cwn ( aku gune mug aje)
3) 5 sudu gula ( klu nak manis lebihkan.. Lebih baik kurangkan gila dlm masakan:-)
4) 1 tin susu carnation
5) milo dlm 2 senduk periuk nasi :) (klu nak kurang kan pun boleh aje :)

* didihkan air dan agar2.. Pastu masuk kan gula, kacau rata then masuk kan milo... Last sekali masuk kan susu carnation tu...
* pas tu kacau hingga mendidih.. Then leh la tuang ke dlm acuan yg korang suke... Sejukkan dlm fridge.. Mkn sejuk2 memang sgt sedap taw :)

Selamat mencuba yer...

Weekend kami~

Weekend aritu gi bawe ank jenjalan kat the mines... Sje bwe anak2... Jln window shopping jela..klu ade gaji leh shopping beli brg...huhu... Xpe, gi jenjalan dgn anak-anak dan suami pun dah cukup happy bg aku.... Hari sabtu jenjalan, hari ahad ank dgn suami demam... Cian qalesya dgn papa... Nasib baik adik xdemam.. Cume batuk je.. Ok, jom layan pict yg sempat aku ambil sbg kenangan.....