November 30, 2012

Tempat baru...

Salam semua... Lame nye tinggal kan blog ni... Sgt2 bz dgn rutin harian... Anak2, suami dan kerja..... Time ni adik dah sihat dari demam and selsema... Alhamdulillah kaklong pun sihat...

Cume yg kurang menarik ialah kerja tempat baru di kepong... Rase xbersemangat bile pagi2 bgn then nak drive ke kepong tu.. Mcm2 aku rase.. Dgn jem nye la, dgn environment tempat kje nye la, mcm2 la yang membuatkan aku xbersemangat utk pergi kerja...tapi aku kene harungi semua itu demi meneruskan kehidupan...

Dari rumah ke kepong adalah dalam 28km compare to pergi puchong dlm 25km.. Cuma ke puchong xla sesak macam ke kepong sbb nak mengharungi jalan ke kuala lumpur yg sedia maklum setiap hari sesak... Balik pula sgt sesak menghala ke jalan kuching.. Sekarang ni pukul 8 baru sampai rumah.. Dulu pukul 6.30ptg dah leh sampai..Cian anak2 tunggu mama amik lewat skit... Nak wat camne kan... Bersabar jela...

Oh ye, actually aku dpt offer kerja di bank lain yg lebih besar dari bank sekarang ni..rezeki Allah nak bagi.. Rezeki anak2.... Alhamdulillah Gaji pun up gak.. Title pun akan bertukar.. InsyaAllah kalau diizin tuhan, bln 3 thn dpn.. Nape lame nak ke sana?? Sbb financial year kat situ start bln3... So kene la tunggu dulu... Dlm masa yg sama takut pun ada... Yela, keje tempat baru nanti environment pun baru..tapi dlm bidang yg sama juga...selalu juga berfikir adakah aku mampu pikul tanggungjawab di sana nanti?? Boleh ke aku adapt dgn tempat baru?? Risau tau... Aku arap dan berdoa supaya segala urusan dipermudahkan.. Dan semoga pilihan yg aku buat ini akn membawa kebaikan kpd kerjaya aku dan keluarga.. Amin....

* bukan mudah membuat keputusan.. Terutama yg melibatkan kerjaya dan keluarga....Ya Allah, jika ini yg terbaik utk diri ku, kau permudahkan segala urusan ku...amin~

November 17, 2012

Pindah office..... :-(

Salam semua.. Arini pagi2 lg dah tercegat kat opis kat puchong.. Kene dtg sbb nak pindah opis ke kepong.. So pagi2 lg mover iaitu YY builder dah tercegat kat dpn pintu dgn 2 buah lori.. Target arini angkut brg2 dari puchong jaya ke kepong dan puchong jaya ke ex-eon utk marketing staff...

Sebelum gerak ke kepong, sempat la terserempak dgn org sheltox yg tgh dok promote brg mrk and aku dpt 1 brg sbb jawab solan dgn betul... Rezeki tu... Huhu...

Ok,mulai isnin ni aku akn bekerja di kepong pula.. Mesti akn rindu puchong nti :-( nak wat camne.... Redah ajela...

Ok, aku sempat tangkap gambar td... Enjoy ok ^_^

November 14, 2012

Salam Maal Hijrah 1434H

Salam semua....

Salam maal hijrah 1434H kepada semua muslimin dan muslimat....

Semoga tahun baru ini memberi sinar kebahagian buat kita dan ketaqwaan kepada-Nya....



November 13, 2012

Mood mengecat la plak!!!~

Salam semua.... Arini public holiday for deepavali... Happy deepavali to all my indian friends.....

Ohye, tgk title atas tuuuuuuu... Dah ujung tahun ni baru ade mood nak mengecat umh.. Maklum la umh aku dah masuk 4thn warna tu je... Aku dah buhsan ok.

Aku tgk trend skang ni warna-warna terang dan garang.. Bersemangat bile balik ke rumah xde la rase nak tido je.. Haha

Ade beberapa list warna yg belum diputuskan lg.. Kene bincang dgn encik somi.. Tp selalu pun dia ikut je ape yg aku suke... Hehe... Senang dpt laki mcm ni.. Support bini memanjang! Bkn takut bini ye... Kihkih

Warna yang ade dlm list aku :

1) dark brown and pearl cream
2) olive green and pearl white
3) red chili and pearl cream
4) red and peach
5) meroon and peach
6) black, white and grey ( cadangan makcik aku)
7) dark brown and red

Tu warna yg bg aku kalau di combine akn jadi cantik.. Kne pandai main dgn warna... Ni aku de google tgk warna-warna yg cantik... Tq en. Google... Hohooo

November 12, 2012

Adik merangkak dah :-)

Adik dah pandai merangkak.. Hoyeee, hoyeeee~

Syabas la adik... Tp kan, adik baru je pandai merangkak dah nak berdiri tau.. Adik.. Adik....

Mama rasa adik akan ikut jejak kaklong qalesya yg boleh berjalan usia 10 bln... Setakat ni gigi adik je xtumbuh lg.. Xpe, tu lambat skit xpe.. Sbb org kata cepat tumbuh gigi, nanti cepat lak gugur gigi tu.. Hihi

Keep it up adik... Mama doakan adik cepat berjalan ye... Cayang dia <3

Weekend jage Qalesya.. Cian ank mama~

Salam semua...

Weekend yg baru lepas qalesya demam.. Panas tau! Sampai dia xde mood nak main.. Biasa klu dia demam boleh je dia main2 dgn toys, lompat2, joget2 (oppa gangnam style :-) tp kali ni dmm dia sgt week... Layu je and xboleh silap sikit mula la mengamuk... Nasib baik adik xdemam sekali.. Klu x abesla mama dgn papa... Kelam kabut diwatnye nti...

Bwe jumpe doktor kat klinik kita btho.. Mcm biasa, ubat bontot pun ade doktor bagi.. Tp kali ni ubat tu xberkesan utk qalesya.. Selalu masuk je ubat bdn dia akn kebah tp kali inj tidak... Aku terpaksa lap dia sepanjang masa bg memastikan pns tidak terus naik...

Nasib baik la qalesya demam hari jumaat then sabtu aku xde event kat opis.. Dpt la jaga dia.. Tp en. Hubby lak keje mlm.. Terpaksa minta tlg adik kesayangan aku utk teman tido rumah aku..sbb nak jage qalesya yg xsihat dgn adik xcukup tgn aku nti.. Huhu.. Tq ija... Luv u la!! Nti kyh belanja beli baju ye... Hihi

Sabtu lepas aku bawe qalesya jln2 kat giant cheras dgn harapan dia berpeluh dan akn sihat dgn cepat.. Tp masih sama gak.. Dia dgn tiada mood utk bermain... Some more dia mengamuk pula dia sana.. Tp yg best dia mintak nasi.. Aku cepat2 order nasi goreng.. Mmg byk dia makan! Alhamdulillah...

Ptg smlm, panas qalesya dah xde.. Suhu 36c...syukur dah kebah demam...
Td aku call ija, katanye qalesya dh sihat... Syukur Alhamdulillah...

Ya Allah, Kau berilah kesihatan yg baik kpd anak2 ku agar mereka dpt membesar dgn sihat dan sempurna... Amin...

Ni gambar yg di ambil selepas qalesya kebah dari demam nya....enjoy ok :-)

November 8, 2012

Fasa 1...huhu

Salam semua...

Semalam bermulanya fasa 1 utk aku... Nak tau ape?? Jeng jeng jeng.... Hihi
Actually last week aku bli ebook diet kamikaze.. Ditulis oleh en. Ben yg dulu nye berbadan bsr tapi sekarang berjaya turunkan berat badan tanpa sebarang ubat ubatan... Mmg best la bce buku dia tu... Ape yg dia kaji dan praktikkan adalah benar dan berasas sekali..

Skang tiba masenya aku mengikut jejak nya sbb aku xnak lg ternak lemak2 degil yg dah bertepek kat bdn aku ni setelah bertahun- tahun tau!! Target aku utk turun 10 kg kembali kepada berat ideal!! Semoga usaha ku berhasil... Amin....

Fasa pertama selama 10 hari... Cabaran tidak mengambil nasi dan mengikut jadual yg diberikan oleh en. Ben... Menghadkan pengambilan kalori yg berlebihan ( utk aku hanya 1400 kalori saje diperlukan dlm sehari ) dan dan juga senaman.. En ben bg senaman paling simple iaitu skipping :-)

Semoga dgn usaha ku kali ini akn berhasil... Aku nak sihat utk diri aku dan juga utk suami tercinta... Aawwwww... Heeeee

Chayok for me!!!!!

November 6, 2012

November....please bring happiness to me...amin

Hello november...assalammualaikum semua....

Dah 6 hari bln nov. baru nak update blog... Malas punya pasal!!!...huhu... Ade je idea nak update blog tp ble nak taip, ade aje yg kacau...haha! Klu kat opis, nk update lunch time kelam kabut plak..nak lunch lg, nak mengepam lg...huhu...bile kat umah, my ipad jadi kepunyaan anak ku qalesya....hahaha..lg la xsempat nk update... Xpe syg, mmg utk kamu gak...gadget spt ipad juga leh membantu perkembangan otak anak tau..tp ibu-ibu sekalian, kena pantau aktiviti anak mu ok :-)

Ohye, bln ni and bln dpn mcm2 akn berlaku...first, aku akn pindah bekerja di kepong...join center kat sane...sbb puchong center will be closed due to merger of eon bank...nak xnak kene la ikut... Pasni kene kuar gi keje awal sbb semua org tau kan jln nak ke kl sgtttttt jem waktu pg....sure la akn sampai rumah lewat nti sbb balik kje pun jem.....xsukeeee!!!!

Utk planning bln december plak....aku akn pergi bercuti...!! Hoye hoyeee...haha...
Tapi kali ni bkn bercuti bsama suami dan anak2 aje... Kami bercuti dgn keluarga mentua...hoyee hoyeee...

Destinasi percutian a.k.a family day thn ni kat gambang dan terengganu... Ujung bln december nanti...xsbr nye...nti bile tibe mase nya, aku akn share kt blog ni ye....tunggu.. Hihi...semoga semua perancangan berjlm lancar....amin...

Semoga bulan ini bulan yg murahkan rezeki aku dan keluarga...bln yg jauh dari segala penyakit!! Sbb dari september sampai oktober, aku ank beranak asik sakit je...demam la, batuk la, selesema la...paling latest, qalesya kne demam campak!! Alhamdulillah xteruk sbb qalesya dah diberi vaksin demam campak mase umur 1 tahun...

Ok, see u on next entry ok :-)