November 30, 2012

Tempat baru...

Salam semua... Lame nye tinggal kan blog ni... Sgt2 bz dgn rutin harian... Anak2, suami dan kerja..... Time ni adik dah sihat dari demam and selsema... Alhamdulillah kaklong pun sihat...

Cume yg kurang menarik ialah kerja tempat baru di kepong... Rase xbersemangat bile pagi2 bgn then nak drive ke kepong tu.. Mcm2 aku rase.. Dgn jem nye la, dgn environment tempat kje nye la, mcm2 la yang membuatkan aku xbersemangat utk pergi kerja...tapi aku kene harungi semua itu demi meneruskan kehidupan...

Dari rumah ke kepong adalah dalam 28km compare to pergi puchong dlm 25km.. Cuma ke puchong xla sesak macam ke kepong sbb nak mengharungi jalan ke kuala lumpur yg sedia maklum setiap hari sesak... Balik pula sgt sesak menghala ke jalan kuching.. Sekarang ni pukul 8 baru sampai rumah.. Dulu pukul 6.30ptg dah leh sampai..Cian anak2 tunggu mama amik lewat skit... Nak wat camne kan... Bersabar jela...

Oh ye, actually aku dpt offer kerja di bank lain yg lebih besar dari bank sekarang ni..rezeki Allah nak bagi.. Rezeki anak2.... Alhamdulillah Gaji pun up gak.. Title pun akan bertukar.. InsyaAllah kalau diizin tuhan, bln 3 thn dpn.. Nape lame nak ke sana?? Sbb financial year kat situ start bln3... So kene la tunggu dulu... Dlm masa yg sama takut pun ada... Yela, keje tempat baru nanti environment pun baru..tapi dlm bidang yg sama juga...selalu juga berfikir adakah aku mampu pikul tanggungjawab di sana nanti?? Boleh ke aku adapt dgn tempat baru?? Risau tau... Aku arap dan berdoa supaya segala urusan dipermudahkan.. Dan semoga pilihan yg aku buat ini akn membawa kebaikan kpd kerjaya aku dan keluarga.. Amin....

* bukan mudah membuat keputusan.. Terutama yg melibatkan kerjaya dan keluarga....Ya Allah, jika ini yg terbaik utk diri ku, kau permudahkan segala urusan ku...amin~

No comments:

Post a Comment