December 31, 2012

selamat tinggal 2012

Salam...

Lame dah tak update blog...banyak cerita sebenarnya ni..tp yang paling latest adalah.....happy new year 2013...gudbye 2012...

Byk kenangan suka dan duka thn 2012 yg berlaku pg aku dan insan disekelilingku....antaranya adalah lahirnya puteri ke2 dalam keluargaku yg diberi nama Syahidah Nursyaurah bt. Hazlishami pada 20 februari 2012... sekarang dah berusia 10bln...puteri yg sgt cantik ;)

dan puteri sulung yg dah berusia 2thn 8bln...dia sgt aktif dan cerdik! Serta cantik juga mcm mama dia...auwwww....;)

Thn ni juga tahun terputusnya persahabatan antara aku dan kwn baik yg dari kecil membesar bersama..pedih tapi kuhadapi jua...

Tahun ni juga bos aku disahkan menghidapi breast cancel tapi bernasib baik sbb dpt kesan from early stage..then dia tidak masuk bekerja dari january sehingga sekarang...

Actually byk sgt kisah duka duka pd thn ni...thn yg sgt mencabar bg aku..serius!! Sgt mencabar...mental dan fizikal....Alhamdulillah aku dpt harungi semuanya dgn tabah...thanks to my family yg byk bg support...syg korang!!

*aku berdoa utk tahun 2013 akan memberi lebih kebahagiaan buat aku..dan diberikan kesihatan yg baik...juga dimurahkan rezeki...dan juga dipanjangkan usia...amin...

*azam thn baru ni nak berat bdn turun lg :P

* WELCOME 2013 *

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 20, 2012

last keje b4 bercuti

Salam semua silent reader yg tsayang ;) (perasan je aku ni.ada ke org bce blog aku nih:P )

Cpt je dah hari khamis...masa sgt cembura pada kita..ok
;) bila kita tunggu terasa lama.bila tidak menunggu cepat lak masa tu..kan? Betul tak kwn2 ;)

Ok,arini last day keje sebelum start cuti selama 5 hari...horeey..horeey ;)

Tapi kan...pagi tadi dengar dlm berita kata hujan akan turun dgn lebat bermula 22hb ni selama 3 ke 4 hari di pahang,terengganu dan kelantan....alamak, risau la pula...nak jalan-jalan ni...erm, nak wat mcm ne kan...arap perjalanan kami selamat dan sentiasa dilindung -Nya...amin...

*nanti aku akan catat setiap aktiviti aku dan keluarga mentua utk share dgn korang semua ok..(melaka-gambang-terenganu-melaka)

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 17, 2012

cite weekend

Salam pg isnin semua ;)

Not much thing to story...
Just activity on weekend aritu...sabtu gi attend course @ novola hotel,kl... tajuk 'global issue influence capital market' by mr.Anthony Dass... i enjoy this time course...coz dia byk story about global issues..some more dia pandai selitkan strory mengenai life dia. For me is a very interesting to know a story behind his success in life..

Then course abes 3.30pm camtu...balik terus gi umah mak...tgk adik tgh tdo and kaklong xmandi lg...huhu... lepak jap kt umh mak then kul 6 ajak mak dgn ija gi jln kt giant,cheras..xshopping pun..just gi bli brg dapur basah dan makan..

Ahad pula duk umah je. Dgn papa and kids...ingatkan ptg nk kuar gi glayground tapi ujan turun xbhenti sampai malam...so,duk umah jela...pack bju nak go holiday...kemas umh skit...lepak dgn family dlm umh lg best ok ;) dpt manja2 dgn papa...awwww :P. Anak2 pun dpt manja2 dgn kami..

* xsabar nak gi holiday ni !!!...semoga kami dilindungi sepanjang perjalanan...amin

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 14, 2012

Published with Blogger-droid v2.0.9

harimau kene pijak dgn gajah

Salam jumaat semua...

Smlm tgk bola malaysia vs thailand...kalah dgn 0-2....bkn kecewa dgn pemain malaysia tp benggang giler dgn pengadil dri korea!! Mmg nampak sgt berat sblh si pengadil tu....bkn aku je bengang..ramai yg tgk pun bengang...pengadil harus adil ok!!!....ntah ape yg dia dpt sampai wat kt malaysia mcmtu :(

Nak wat cmne kan...dh nasib dan bkn rezeki malaysia nak ke final...xpela....

Pape pun aku tetap bangga dgn harimau malaya..mrk mmg gah!

*arini 1/2/34 dlm kalender islam...tarikh yg sgt cantik di hari jumaat ;)

Semoga semua ceria2 selalu...^_^

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 13, 2012

bye-bye 12.12.12

Salam kpd semua silent reader;)

Smlm korg ada pape yg special ke? Ada org dpt adiah ,ada yg dpt baby baru,ada org dpt brita baik...mcm2 la..tp nothing special for me :(

Xpela,bkn nak pape pun..cume tarikh tu cun giler la...kan? Klu tarikh tu jatuh hari weekend sure byk weeding time tu ;)

Semoga tarikh yg cantik ni mjadi titik permulaan yg baik utk kita.. amin...

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 12, 2012

anak-anak mama unik

Salam semua....

'Stop comparing your children...raising children is NEVER a competition'

Sentap tak dgn ayat atas tu?? Kan??...sbg seorang mama memang kite dah biasa dan selalu dgr dripada org lin 'anak org tu dh pandai wat itu, ini..'  kdg2 dgr juga 'eh,cpt nye anak dia dpt wat tu watni..' atau 'kenapa anak aku xmcm anak dia'... atau 'anak dia lg muda dri anak aku tapi pandai dah wat tu..wat ini'....

Memang biasa kite dgr dan kata kan bila dah ada anak ni....

Itulah cabaran dalam membesarkan anak2...anak2 adalah anugerah dri Allah yg sgt unik dan istimewa....mereka ada kelebihan mrk yg tersendri...jgn la kite sbg ibu bapa membanding-bandingkan anak kita dgn anak orang lain...dan jgn paksa anak utk melakukan perkara yg anak org lain buat...klu anak lambat bercakap, kite latih dia supaya cpt bercakap..

jgn rase tertekan krn anak2 ada kepandaian mereka yg tersendiri...

*pesanan utk aku juge....

mama tau anak2 mama sgt unik..mama bangga kerana melahirkan kalian berdua...mama berdoa agar kalian jadi anak yg solehah..amin....

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 11, 2012

good morning uols~

Salam semua....

Selamat bercuti pada mrk yg bkerja di selangor dan selamat berkerja pd mrk di kl spt aku ;)

Xpe,jgn stress sbb jln xjem pg ni ;) tp xtau ptg nti cmne...

Lg 2 minggu nak pi holiday..xsbr dah ni....xpe,jap je 2minggu tu..sbr ok ;)

Ok,jom sambung keje...bubye ;)

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 10, 2012

ahad yg best~

Salam semua...

today is monday... mcm biasa setiap kali ari isnin, layu je kte kan....tp bile dh ari jumaat.....segar semua...hehe...lumrah kite sbg manusia ;)

Smlm gi kenduri aqiqah & cukur jambul my little cousin, muhammad faiq iman....majlis simple but meriah ok...siap ada candy bufet lg tu ;) lauk2 pun sdp sgt..tp aku masih diet ok....just amik lauk2 je...kalori mesti control ;) tempoyak makwan mmg marbelosss ok!! Tp alhamdulillah keinginan terhadap nasi sgt2 dibwh paras normal..maksudnye aku hampir boleh lupakan nasi ;)

Semalam pun kaklong dgn adik pun xmeragam...baik je anak2 mama semua...good girl la my dear...

Pas balik kenduri terus amik mycard kat pudu sentral..siap dah...tp gambar tak cantik :( tembam sgt sbb time wat mycard baru,aku xprepape pape pun.bedak pun xpkai ok!! Tp nk wat cmne...

Ujan lebat giler bila keluar je dri pudu sentral..adik dgn kakak tetdo dlm kete...then kteorg terus ke carefour btho pi beli brg umh skit...sampai kt umah dah pukul 7mlm...

Tu la aktiviti aku smlm...penat tp seronok sbb dpt bwe anak2 gi jalan...

Ok2, back to work...byk report nk kene wat ni! Huhu

*gambar akn diupload kemudian sbb semua dlm my lappy:P

Wassalam...

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 9, 2012

Semangat baru!!

Salam hari minggu... Bgn pg arini aku rase bersemangat semula... Xnak kenang semua perkara yg leh wat aku sedih! Aku juga ingin bahagia :-)

Aku ada byk benda yg kena fikirkan... Tanggungjawab aku sbg mama, isteri dan pekerja yg berwibawa... Haha!!!! :-p

So, aku kene bangun dan teruskan kehidupan seperti biasa... Biar la perkara itu berlalu pergi... Aku redha krn aku insan yg lemah....

*misi harus diteruskan!!! Ok, en. Ben, Saya masih mengikuti langkahmu!! Haha

December 8, 2012

menangis lagi...

Ya allah,berat betul dugaan kali ini...xsangka sekian lama aku xmenitiskan air mata...akhirnya gugur juga air mata ku....sedih sgt2...xpela, aku yakin ada hikmah yg tersembunyi disebalik semua ini...aku redha ya Allah....

Sungguh tidak ku sangka krn perkara itu menyebabkan kami jadi begini...
Mungkn ini yg terbaik utk kami...

* ya Allah, kau kuatkan semangat aku utk hadapi dugaan mu ini... aku berdoa agr silaturrahim kami masih terjalin selamanya...sesungguhnya aku tidak mahu bermusuh dgn sesiapa...aku brmohon pdMu tuhan....amin....

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 7, 2012

Published with Blogger-droid v2.0.9

aku gemok sgt ke???

Salam jumaat semua...

Tgk entri ats tu....aku gemuk sgt ke???? Klu jumpe dgn org yg dh sekian lame xjumpe msti akan ckp...semangatnye ko....gemok dah...mcm2 la!  Yes,mmg aku admit yg aku dh gemuk!!

Aku amik semua kata-kata dan cacian itu sbg cabaran utk aku kuruskan badan!!!  Nanti bile dh mencapai berat ideal, biar tbeliak mate mrk melihat aku...

Stakat ni dah join group en.ben, aku sgt2 puas hati...dia ajar aku mengawal pengambilan kalori sehari,dia ajar cara senaman yg betul...takat ni dh turun skit..alhamdulillah ada perubahan secara sihat. Arap2 pasni turun lg.....xsabar nak buktikan pd mrk yg pandang semcm kt aku!!..hahaha

Ok,usaha tangga kejayaan!!!..aku mesti teruskan usaha aku hingga berjaya....insyaallah...

*tq pada my love dan kakyong sbb bg smangat pd aku..syg korang ketat2...mmuah. ^_^

Published with Blogger-droid v2.0.9

December 6, 2012

bff a.k.a best friend forever

Tgk tajuk atas tu..korang ada?? Terus terang kate...aku tak ada!! Yg aku ada hanya hff a.k.a husband forever ;) mcm xkene je hff tu kan...huhu...xkisah la....mane2 ayat pun leh...

Dulu aku ada...tp sbbkan slh phm, hubungan kwn putus trus sampai sekarang...walaupun dh bkwn lama sejak kecil..tp apakan daya kteorg xdpt kekalkan bff tu...

Cukup la aku katekan sekarang hanye suami ku yg jd bff aku sampai aku mati...dan sampai ke jannah...amin... dialah peneman aku ketika senang,susah,sedih,sakit dll...

Tq Allah krn pilih dia menjadi suami ku....

Mama syg papa kuat2 tau ;)

Published with Blogger-droid v2.0.9

update blog gune hpon...yeay~

Hai semua... best gak dpt update blog gune hpn ni...tp sc

reen kcik skit la... pape pun gne laptop or ipad lg best ;) 

Bye!


~ari khamis yg bosan~

Published with Blogger-droid v2.0.9