January 29, 2013

Maaf......

Mengapa sukar ucapkan maaf..... Walau hati ini telah lama memaafkan nya tapi amat sukar untuk aku mengucapkan kata maaf... Argh... !!!! Aku sanggup ketepikan ego ku.... Aku sanggup membuang malu ku..... Tapi mengapa aku tak sanggup memulakan nya dulu???

Teringat kata-kata kakyong....mengalah bukan bererti salah....!!! Mengalah juga akan membuat kita lebih tabah... Mengalah juga buat kita tenang....

Ya Allah ya tuhan ku.... Aku hamba yang kerdil yang tidak lari dari membuat salah... Aku pohon padamu tuhan, agar Kau lembutkan hatinya dan hati ku agar kami dapat berbaik semula... Aku tidak mahu hidup dengan ada nya musuh.... Dan aku juga tidak mahu mati ketika adanya musuh... Damai kan la hati-hati kami ya rabbi.... Berikan kami petunjuk kearah kedamaian itu.....

* hati kecil ku sentiasa merintih agar perbalahan ini dpt diselesaikan.... Semoga kedamaian dpt dikecapi jua.....aku insan yang lemah... :-(

January 21, 2013

abah @ abang ??

Salam...

Ni nak cite 1 perkara yang paling aku xsukeee...haha...bukan xsuke ape... tapi agak menyengalkan diriku.....haha...

bila aku brbual dgn en.hubby...biasa aku panggil dia 'abang' tp kdg2 panggil dia 'papa'....

Bila aku nak cerita pasal 'abah' iaitu bapaku...mesti en.hubby tersalah dgr dan akan tanye aku 'abah ke abang?'....selalu sgt jadi mcmtu...sampai kekadang naik hangin aku dibuatnye...haish!!....
Kelakar pun ada taw...salah ke sebutan aku tu?? Abah dan abang...sama ke sebutan? Atau aku nye suara yg sengau...haha....@ nyaring?? Dia selalu ejek aku kate suara aku nyaring....kelakar tul la...kalau nak ,aku akn guna ayat 'papa' bile bercerita tentang abah supaya tiada kekeliruan....(sila geleng kepala anda ye;)

Perkara kecil ni la yg wat kami gaduh kecik...hehe...tp gaduh2 manja laa...sedangkan lidah lg tergigit, inikan pula suami isteri.....sape tak syg dgn suami...jgn jd isteri derhaka ok..xcium bau syurga nanti!!..hehe

Papepun aku tetap syg pada mu wahai en. Papa cool..tetap di hati ku....chewah.......!!~

*papa cool sentiasa cool...hehe....betul, xtipu punya......hikhik

Published with Blogger-droid v2.0.9

Adik dah boleh berjalan !!!!!

Rase happy sgt sbb adik genap je 11 bulan dah boleh berjalan byk langkah!!! Syukur sgt dgn perkembangan adik... Mula-mula risau gak.. Bukan risau ape, risau adik taknak jalan sblm sambutan birthday dia bulan depan... Macam qalesya dulu dia boleh berjalan umur 10bln...

Bulan dpn plan nak sambut 1st year birthday syaurah kat kfc... Semua dah booking.. Arap2 party akn meriah dgn jemputan.. Bg aku dan en. Hubby, kami akan sambut 1st year birthday anak dgn agak besar-besaran sikit.. Bukan nk membazir tapi sekadar nak meraikan thn pertama ank-ank kami.. Mcm 1st year birthday qalesya dulu sambutan sgt la meriah di A&W :-) xpayah pening2, semua dah diuruskan oleh pihak pengurusan :-)

Harap sgt majlis berjalan dgn lancar nanti... Amin....

** suke tgk adik bersungguh berjalan...sampai asik terjatuh sbb laji sgt melangkah tu.. Keep it up adik :-)



2013 tahun rumah kami hijau :-)

Salam semua readers....

Cuti 2 hari semata-mata utk mengecat rumah!! Klas ko jah.... Haha... Lagipun en. Hubby kan keje shift.. Dia kebetulan off khamis dan jumaat.. So aku pun amik la cuti time tu...

Ok, tema kami tahun 2013 adalah warna hijau sbb hijau tu kan cantik... Tenang je kan...

Kami pilih cat jenama nippon Q-glo.. Cat ni boleh padam kotoran di dinding.. Cat agak berkilat tapi bagi aku xberapa shining la.... Erm, tapi hasil tetap cantik... Hihi.. Masa sampai di kedai cat kami pilih berdasarkan catalog yg diberikan.. Harga 5 liter cat lebih kurang dlm rm90-120... Kami beli 3 warna.. Green grape, sheer green dan espresso brown...oh ye, cat kami beli seminggu sblm operasi mengecat bagi menjimatkan masa... Huhu

Ok, Mula2 buat based dulu iaitu cat dgn warna putih..then baru kami cat dgn warna green grape, diikuti sheer green dan terakhir espresso brown.

Korang tgk hasil kerjasama kami suami isteri ni ye... Hihi..


* tq to my mum sbb jaga both my princess time mengecat ni...
* tq to my lovely hubby sbb sgt sporting dalam menghias mahligai kite ni.. Love u papa..
*** last but not least, byk lagi brg rumah yg tak habis kemas.. Langsir pun tak beli lagi... Nanti baru sambung shopping lagi :-) byk wish list yg tertunggak :-p


January 15, 2013

Kakak & adik :-)

Salam semua...

Syukur sgt sbb anak-anak mama membesar dgn sihat dan bijak.. Walaupun aku bekerja tapi dapat tgk perkembangan anak depan mata.. Rase seronok sangat... Ade je benda baru yang anak-anak mama buat setiap minggu... Kadang2 setiap hari :-)

Perkembangan terbaru kaklong pandai ucapkan 'terima kasih' bila kita memberinya sesuatu... Dan juga bila kenyang dia akn ucapkan 'Alhamdulillah' ;-) dan yang paling baru sekali, semalam sebelum tidur, boleh tak dia sebut 'terbaik....' Sambil tunjuk ibu jarinya yg comel tu...Haha....tergelak mama di buatnya... Ni gara2 mengikut cerita boboboi... Haha... Mcm2 la anak mama ni....

Yang adik lak, dah mula pandai berdiri lama tanpa sokongan and......she can walk for at least 4 steps!!!!! What a beautiful life i had....syukur....hopefully before age 1 year, adik dah boleh berjalan :-)

syukur pada mu ya Allah krn menganugerahkan mereka pada aku dan suami....mereka nyawa kami dan mereka penyambung generasi kami....
Akan ku pelihara zuriat dan amanat ini sebaik mungkin.... Amin....





January 14, 2013

new look, new vission! yeay~

Salam uols...

Ni nak cite pasal new look of me...new sgt ke?? Haha...bukan la....just new look bcoz pkai cermin mata baru....huhu...

First time pakai speck bingkai penuh kaler itam ni....nampak kelakar @ comey ye?? Haha...xkisah la....janji nampak!! huhu...

One of my azam tis year adalah mengurangkan penggunaan contact lens....mengurangkan ye....bukan tak pakai langsung dah...hehe....aku hnye akn pkai lens klu ada special event je....penat dh sebenarnye pkai lens ni...bygkan sejak thn 2002 sampai sekarang pakai....dh jadi mak org pun..huhu.....

** pd korg yg x rabun tu,jage la mata anda sebaik mungkin...klu dah rabun,memang leceh.....huhu

Published with Blogger-droid v2.0.9

January 7, 2013

Shopping di GM, Klang....

Salam semua...

Ni nak kongsi cerita pasal weekend aritu... Aku bawa mak dgn adik gi shopping kat GM, klang.. Pusat pemborong terbesar... Terbesar kat malaysia rasenye.. Maafkan aku jika tersilap :-)

GM terletak di Bandar Botanik, Klang. Aku pergi melalui kesas highway dan mengambil masa lebih kurang 30 mnt dari cheras.

Kami sampai sana jam 11.30 pagi.. Parking free wat masa ni. Rasanya dlm masa terdekat sure dorang akan kenakan parking fees sebab dah ada mesin auto pay kat sana..

Kalau korang nak tahu barangan yang dijual kebanyakan secara borong. Tapi boleh juga kalau nak beli satu-satu tapi harga akan jadi lebih mahal dari biasa. Dah nama nye pun tempat memborong... Hihi

Seronok juga memborong kat sini sebab banyak sgt pilihan sampai rambang mata.. Kalau bernasib baik, bila korang tawar menawar harga akan dapat harga yg sangat berpatutan... Kalau datang sini amat la digalakkan datang beramai-ramai... Lagi ramai lagi untung bila membeli borong :-)

Ok, meh layan sikit gambar yang sempat aku ambil. Tapi xbyk sbb mata rambang menyopping... Hihi

* next time aku nak gi KWC lak.. Sana lagi best tu... Huhu



January 6, 2013

Makan malam di Willy Satay, kajang

Salam semua.. Aku dah start rindu bebeloging tp xde mase la nak menaip.... Huhu

Ok, mlm tahun baru 2013 aritu en. Hubby bawe aku anak beranak gi makan willy satay kat sg. Ramal, kajang...

1st time makan kat sane... Rase? Sedap sgt!!!!! Lagi sedap dari satay kajang ok :-) pastu satay dia besar lak tu.. Harga sgt berpatutan iaitu 70sen secucuk.. Cuma ada satay daging lembu, kambing dan ayam. Satay dgg lembu memang tidak liat langsung tau... Satay nya yang manis-manis, juicy gitu.. Memamg sedap la kwn2.. Cuba la korang.. Highly recommended from me... Hihi

Cuma yang kureng sikit adalah suasana disana yang sgt ramai pelanggan ( of course la ramai, sedap kan :-) pastu tempat duduk tak ada bumbung.. Korang imagine la tengah- tengah makan tetiba hujan turun.. Mcmne? Sure lintang pukang lari kan... Hehe..

Aku nasihatkan kalau korang nak gi sana better go right after kedai dia buka iaitu pukul 4 ptg.. Xde la sesak sgt nanti.. Ohye, sistem kat sana adalah layan diri. Dimana korang kene gi ke gerai mane yang korang nak order (sana bukan saja ada satay malah ada juga gerai sup, nasi dan western) korang beratur utk amik order then sertakan juga nombor meja korang. Pastu bayar than tunggu kat meja sendiri.. Makanan yang korang order akan dihantar oleh pelayan kedai tu.. Tapi tidak lama pun nak kena tunggu sbb pekerja dorang sangat efficient -:)

Ok la, nexf time aku akan bawe family aku dtg situ lagi.. Hihi