January 21, 2013

2013 tahun rumah kami hijau :-)

Salam semua readers....

Cuti 2 hari semata-mata utk mengecat rumah!! Klas ko jah.... Haha... Lagipun en. Hubby kan keje shift.. Dia kebetulan off khamis dan jumaat.. So aku pun amik la cuti time tu...

Ok, tema kami tahun 2013 adalah warna hijau sbb hijau tu kan cantik... Tenang je kan...

Kami pilih cat jenama nippon Q-glo.. Cat ni boleh padam kotoran di dinding.. Cat agak berkilat tapi bagi aku xberapa shining la.... Erm, tapi hasil tetap cantik... Hihi.. Masa sampai di kedai cat kami pilih berdasarkan catalog yg diberikan.. Harga 5 liter cat lebih kurang dlm rm90-120... Kami beli 3 warna.. Green grape, sheer green dan espresso brown...oh ye, cat kami beli seminggu sblm operasi mengecat bagi menjimatkan masa... Huhu

Ok, Mula2 buat based dulu iaitu cat dgn warna putih..then baru kami cat dgn warna green grape, diikuti sheer green dan terakhir espresso brown.

Korang tgk hasil kerjasama kami suami isteri ni ye... Hihi..


* tq to my mum sbb jaga both my princess time mengecat ni...
* tq to my lovely hubby sbb sgt sporting dalam menghias mahligai kite ni.. Love u papa..
*** last but not least, byk lagi brg rumah yg tak habis kemas.. Langsir pun tak beli lagi... Nanti baru sambung shopping lagi :-) byk wish list yg tertunggak :-p


No comments:

Post a Comment