February 6, 2013

kenangan itu....

Salam uols....

Tibe2 smlm aku teringat semula kenangan bile aku dpt tau aku pregnantkan kaklong dan adik....seronok sgt time tu...meh sini aku story skit yeh..wat ingatan ank2 ku bile dewasa kelak ;)

(Kaklong)

Mase lepas kawin, aku dgn hubby masih duduk bjauhan..dia di terengganu dan aku di kl..memang kami merangcang utk tidak ada anak wat mase tu sbb jarak dan mase..dlm proses sthn hubby nak mintak tukar ke kl, mase tu la dia akn pulang jmpe aku setiap bulan..skali balik,dpt la 1minggu kami bersama...selepas sthn bkahwin bru hubby dpt tukar ke kl...bln ke4 masa hubby di kl, aku lewat dtg bln 3 hari..mase tu kat office...excited nak check samada aku hamil @ tidak...terus beli pregnant test kat guardian..masuk je office terus gi toilet utk test!! Haha... excited giler..mula2 xperasan ada double line..kelihatan sgt samar2...tp double line ada!! Terus call hubby... bile bgtau dia, dia terkejut sbb xsangka...malam tu kami trus gi jumpe doctor..then doc bgtau dah pregnant 8minggu :) aku selamat lahirkan baby yg putih dan comel yg diberi nama syahidah nurqalesya..lahir pd 11hb april 2010. Berat 3kg. Bsalin seara normal... syukur

(Adik)

Selepas kaklong berusia 1 tahun 4 bulan, aku di sahkan hamil lagi ;) pd mulanya aku dan hubby merancang utk 2nd baby selepas qalesya umur 2thn, tp kita hanya merancang...Allah yg tentukan segalanya...mase sebelum dpt tau aku mengandung, bukan sbb lewat dtg bulan sbb mase tu period dah tak teratur..ada rase mcm mual2, selalu letih...mase keluar jln2 dgn hubby, trus singgah watson utk bli pregnant test..saje nak test..manetau ada,leh bjage2...balik rumah trus test..tgk2 double line! Betul tanggapan aku... i'm pregnant again! Mase tu hubby pun ada..kteorg terkejut, tergamam! Pd mase yg sama gembira!! Mcm2 perasaan mase tu...rezeki Allah nak bagi tanpa diduga ;) alhamdulillah selamat lahirkan seorang lagi puteri yg diberi nama  syahidah nursyaurah pada 20hb february 2012, berat 3.18kg... bsalin secara normal...syukur...

Sekarang hidup mama ada kamu qalesya dan syaurah... kamu penyeri hidup mama dan papa...mama bangga dpt lahirkan kamu berdua...mama doa agar anak2 mama dpt jd ank yg solehah dan berguna kelak...amin...

Published with Blogger-droid v2.0.9

No comments:

Post a Comment