February 26, 2013

Syaurah's Birthday party @ KFC, Balakong cheras

Assalammualaikum.....

Alhamdulillah selesai sudah birthday party utk syaurah ahad lalu... Majlis yang sangat meriah dan ramai tetamu yang datang...adalah dekat 70org termasuk kanak2...

Aku dan adik kesayangan (ija) ke lokasi sejam awal sebab nak tinjau keadaan kat sana...sampai je sana, along (person incharge party) dah decorate tingkat atas kfc tu...seminggu sebelum tu memang aku dah call kfc party line utk request red theme for decoration...kebetulan lak kfc kan dalam tu dinding warna merah dan oren...so, kena lak belon warna merah...so memang nampak la red theme tu :-)

Pukul 2ptg tetamu dah sampai...so, sejam pertama semua tetamu dijemput makan dulu...untuk party, kfc ada 3 pakej...A,B dan C... Pakej C untuk tetamu lebih dari 3O org... Dlm pakej ni, ayam sebanyak 42 ketul, chicky meal 20 set dan makanan yg lain seperti nugget, kentng goreng,chezzy wedges (betul ke ejaan aku ni :-) dan kek 1kg utk birthday party....oh ye, birthday girl and papanya masih kat rumah masa tu...pukul 1 lebih baru dorang gerak...

Person in-charge adalah Along @ nama betul dia liza :-) along yang sgt slamber orang nye, sporting dan character dia memang sesuai dgn job dia...memang best bila dia handle party ni...semua seronok dan yang paling penting kanak2 sgt excited main game yg disediakan...

Syukur sebab qalesya dan besday girl syaurah tak meragam...dan yg paling penting mereka sihat on that day....cube korang imagine kalau dorang xsihat, mesti mengamuk je kan.....good girl la ank2 mama ni :-)

Jam terakhir selepas game, acara potong cake...time ni la chicky @ ayam besar tu keluar :-) ramai gak la budak yg nangis sbb takut...mula2 syaurah ok je...maybe dia xperasan kot...bile time nak menyanyi lagu birthday, dia dah perasan sebelah mama dia ade makhluk besar...terus dia terkejut dan hampir menangis !! Haha...dalam takut2 tu, kepala dia masih lagi duk melilau cari makhluk bernama chicky tu....tapi aku still cover supaya dia xnampak chicky sbb xnak dia menangis time nak potong kek tu...

Oh ye, kek aku tempah red velvet dari sorang kakak ni...duk area ampang...berat cake 2kg, harga rm85 je :-) memang superb rasa kek dia...cume decoration kek kureng memuaskan sebab kakak tu cakap, red velvet memang xleh nak hias sgt...sbb cake dia guna cheese cream...ok,xpe..yg penting cake sgt marbelos ok :-) kfc bg kek 1 kg je...choclate flavor...tu kek biasa je...ok la dari xde kan :-)

Kos keseluruhan adalah rm5rts lebih...harga Lebih kurang mcm kat A&W masa time qalesya birthday dulu... So, aku dan husband sgt2 berpuas hati birthday party kali ni...ala, bukan selalu ka...just for 1st year birthday anak2 kami je...

Ok, korang layan kan jela pic kat bawah ni... Cube tgk happening ke tak....hihi

** thanks again to all my relatives from my side and hubby side...and also my friends coz spend your time to come to my daugther's birthday party.....love u all ~







































































No comments:

Post a Comment