March 30, 2013

Blackout!!!!

Salam semua....

Ni story hari khamis punyer.....syok2 anak beranak tgh tidur,pukul 4 pagi tibe2 blackout!! Time tu xsedar mule2 blackout...adik yg kejutkan mama selepas dia merengek. Mungkin kepanasan...then aku trus kejut my hubby suruh check kan suis utama..mule2 ingatkan satu block. Rupenya rumah kiteorang je blackout!! Haaa.....mase tu dah start pk, aku xbayar bil api lg ke? Eh...baru2 ni dah byr...... Atau kiteorang guna electric terlalu byk mlm tu??? .......eh.....xla.....cume charge hanpon time tido je......then ape lagi...aku trus call tnb di talian 15454 dan buat laporan.... Time ni qalesya dah terjaga tapi adik masih lena tidur.....

sejam selepas laporan dibuat, tnb punye org pun datang... Baru je kiteorang buke pintu, tibe2 ada orang dari tingkat bawah panggil ' bang, rumah kiteorang kat bwh ni pun xde tektrik!' Laa......rupenye separuh dari block aku pun xde lektrik gak......trus org tnb turun bawah dan periksa rumah elektrik kat bawah.....stgh jam selepas tu baru ade semula.....tapi sampai sekarang aku xtau ape punca kejadian....mungkinkah orang curi kabel?? Wallahualam....


* agaknye kalau aku X report kat tnb, korang rase ada orang tnb akn datang x??? Erm......itula dia sikap kejiranan yg kena ada pada setiap insan.....

No comments:

Post a Comment