May 26, 2013

Short vacation di GOLD COAST MORIB

Salam semua...

Ok, dah settle kemas rumah, basuh kain, sidai kain, gosok bju utk keje esok... anak2 pun dah lena diulit mimpi.... tibe la mase mama meng'update' blog...huhu

Short vacation di gold coast morib (GCM)...just for one night only... saja bawe anak2 mandi manda... actually book dah lama dah.. bulan 3 kalau tak silap. Tgk mcm best je gi GCM ni... mule2 nak pergi awal bulan 5 sebab nak sambut besday my hubby tp tarikh pula tak ngam pulak... kalau booking utk date besday, boleh la book birthday pakej (dpt birthday cake & gift)..

     Aku book studio suite je.. memandangkan pergi hari cuti, harga nya agak mahal.. satu malam dlm rm290. Yang ni termasuk tiket theme park for 2 person dan breakfast for 2 person. Oh ye, tiket theme park harga dewasa adalah rm35 dan kanak2 rm20... kalau tak nak menginap disini pun boleh...just beli tiket theme park saja.. yang untung menginap adalah kita boleh main theme park selama mana kita menginap di GCM ni...syaratnye tag di tangan jangan ditanggalkan...

     Perjalanan dari cheras kajang ke GCM ni adalah dalam 1 jam..kami guna jalan dari putrajaya->banting->morib... perjalanan pada mulanya lancar tetapi berlaku perkara yang tidak diingini bile kami dah masuk area banting menuju ke morib... dugaan buat kami iaitu kereta mati enjin tibe2.. tapi syukur Alhamdulillah, kete kami mati enjin di kawasan bengkel kete. Ada lebih kurang 4 buah bengkel dikawasan tu... aku dan suami sangat2 bersyukur krn semuanya dipermudahkan oleh Allah...

    Sampai je di GCM kami tidak dibenarkan check in awal. Mase tu baru pukul 12tghari.. perut dah lapar..ape lagi, kami pun makan nasi dalam kereta ;') memang aku ade bekalkan nasi dan lauk utk makan tghari kami.. pas makan terus bawe anak main air kat theme park. Ohye, walau tak boleh check in bilik lagi, tapi kami dah diberi tag tangan utk masuk theme park :-) memang agak besar theme park tu if nak compare dgn kolam yang ade kat hotel2 lain.. so ape lagi...salin baju dan mandi manda sampai la pukul 2.30ptg...pastu terus check in..

     Bilik studio suite kami memang besar! Sgt luas dan bilik mengadap theme park. Dan yg paling best ada jacuzzi!! Wah.....bestnye....mcm jakun lak kan...haha... first time tidur hotel yang ade jacuzzi ni.. huhu

     Ok, malam plan nak jalan2 amik angin luar.. tapi anak2 dan tido..awal gak adik dan kakak lelap... letih main air tu :-) so kami lepak bilik je...sambil tgk cerekarama.. esoknye selepas sarapan kami sambung mandi lagi :-) tapi kali ni adik tak berapa syok..kene air je menagis.. mungkin sebab air sejuk..

    Check out jam 12ptg.. beratur agak panjang utk check out. Maklum la cuti sekolah kan... bagi aku best gi tempat ni...terutama bile bawa anak2..budak2 kan suke main air... so, aku highly recommended pada korang.cume lagi best kalau dtg bukan pada cuti sekolah @ hari bekerja bagi mereka yg tak suke berasak2 ye.. ok, jom layan gambar2 kat bawah ni...

***gambar berterabur sbb gune upload & update gune handphone :-)

No comments:

Post a Comment