June 30, 2013

Weekend berlalu sudah

Assalamualaikum...

Dah malam dah.. Esok kerja semula... Dan esok juga mula masuk bulan 7.. Sungguh laju masa berlau..Bulan ramadan pun hampir tiba... Mcmne la agaknye ramadan thn ni ye? Semoga memberi keberkatan kepada kita semua...

Semalam bawe anak2 dan mak gi sekolah adik..ada karnival sekolah... Dan pertama kalinya melihat budak sekolah kene buli dan dibelasah oleh Pelajar lain..Masuk je diperkarangan sekolah terus terpandang seorang budak cina ditumbuk oleh dua orang remaja (rupa seperti melayu) dan terus berlalu setelah membelasah pelajar cina tu.. Sampai berdarah hidung dan mulut dia..sebab kaget sangat tak sempat nak tangkap gambar budak tu. Terus dia berlalu pergi dan hilang dari padangan.. Begitu berani remaja sekarang ye.. Dgr cerita budak laki tu cuba 'paw' cina tersebut tapi tidak berjaya.. Kalau la aku sempat merakam gambarnya... Mmg aku report kat guru bsr tau... Dgr saksi yg lihat kejadian tersebut, pembuli tu dh abes belajar dah. Mmg saje amik kesempatan buli budak sekolah. Geram rasenye! 

Dah settle berbelanja kat karnival sekolah, terus menuju ke jusco bdr mahkota cheras.. Saje bawe ank2 dan mak berjalan.. Kiteorg makan2 je... Singgah jap kat library dalam tu... Pas dah makan gi bwe mak potong rambut dan cuci kereta... Tu jela aktiviti smlm... Arini kami anak beranak melepak dlm rumah je... Lg pun papa keje... Esok aku dah kene kje.. Rase cepat jela weekend berlalu.. 

Ok, xde cerita yg best nak kongsikan... Take care semua...


June 11, 2013

Buat kek coklat basah

Assalammualaikum semua...

Baru la dpt update blog.. weekend yg sgt bz dgn pelbagai aktiviti.. :-) ari sabtu projek bersama adik tersayang... kami masak kek coklat basah @ moist cake... menjadi kek kami.m selalu wat mesti tak jadi.. hangus la..xnaik la..haha..biasa la takde skill wat kek ni :-)

Resepi aku google je. Aku lupe la name blog tu..ampun ye...hihi.. korang leh la cube..resepi yg sangat la mudah. Dan berbaloi tau. Selamat mencuba :-)

June 6, 2013

Tetibe teringat...

Salam semua... sihat ke? Hihi

Ni tengah sibuk wat keje tetibe teringat zaman mase bernikah dulu.. tetibe lak teringat kan..pelik...hihi

Bukan pe, kenangan yang tak dpt dilupakan sampai la sekarang ni dah 5tahun berlalu...
Masa tu kat surau selepas akad nikah..acara batal air sembahyang... masa en. Hubby nak salam aku.. tok kadi suruh cakap 'sayang, ni mas kawin utk sayang'... yang buat aku terkejut gile time tu... mas kawin aku letak dalam sampul wit raya!! Mse tu mcm2 rase ade..rasa lega dan happy dah akad nikah..pastu lak tbe2 masa salam tu dpt sampul raya. Org lain kawin bukan main cantik lagi mas kawin dorang...jeles aku tau:-(,

masa tetamu menuju ke khemah utk makan, aku tanya en. Hubby..kenapa mas kawin masuk sampul raya.. dia jawab.. 'sorry sayang, mase ondeway datang (pihak laki dari melaka) baru teringat mas kawin. OmG!! Masam mencuka aku time tu...haha...bile teringat pasal benda ni mmg aku gelak sendiri la.. ade ke patut.....benda wajib tu....huhu

Family hubby kelam kabut so dorang pun tak teringat pasal mas kawin...hoho...xpela, alhamdulillah majlis masa tu berjalan dgn sgt lancar...dan alhamdulillah juga dgn mas kwin tu aku beli cincin belah rotan :-) ok, tu je nak cerita pg ni...jom sambung wat keje ! Bubye..

June 4, 2013

Kenduri arwah, melaka wonderland dan tayar

Assalammualaikum. ..i'm back! :-)

Korang semua sihat?? Banyak benda nak cerita ni...macam2 berlaku minggu lepas...happy, sedih, benggang dll... tapi semua dapat diharungi jua...alhamdulillah. ..

Minggu lepas balik kg suami kat masjid tanah..fil buat kenduri arwah.. lauk pauk dan kuih muih sgt banyak ok.. murah rezeki mil & fil.. dorang masak daging salai masak lemak, udang sambal, lodeh, ikan masin.. pastu tetamu yang datang terdiri dari jiran2 dan ahli jemaah masjid.. jiran yang datang bawa macam2 jenis kuih. Time ni la dpt rase mcm2 jenis tau. Suke sgt....hihi... oh ye, bile duduk kampung memang diet terpaksa dilupakan...haha...tak tahan wei makanan byk..sedap pulak tu...aku belasah je...huhu.. bile balik kl mula la cepat2 cari penimbang..53kg! Hambik kau! OmG!! Memang naik 2kg. Haha...so semalam terus exercise kaw kaw punya :-)

Settle cerita kenduri arwah pada jumaat lepas.. hari sabtu pula aku dan fil ke melaka wonderland pula...mandi manda kat sana. Maklum la dapat tiket murah. Beli satu dapat satu! Sekali masuk rm32 utk satu kepala...so dah jimat kat sane..best! Bawe anak2 mandi sampai gelap kulit kami anak beranak..haha...pasni gigih la mama nak memutihkan kulit semula...haha (perasan kulit putih la konon :-)

Selesai sudah percutian di kampung...balik kl ari ahad...tu pun sempat lagi singgah ke kenduri aqiqah sedara mil... makan nasi lagi...nasi minyak pulak tuh! Adoii...

Ohye, ari jumaat dapat perkabaran dari abah pasal kereta aku yg kat parking..tayar ade paku..not say paku la..actually kene nat @ screw yang agak panjang. I was thinking where did I go before balik kg??? Sampai boleh terpijak nat itu...ermmmm... sampai sekarang tak tau mcmne leh tercucuk tayar kete dgn nat.... so my hubby anta kete ke bengkel tayar.. tayar masih boleh digunakan...alhamdulillah. ..TAPI......Tayar dua bijik kat depan dah koyak! Merekah! Ni salah aku....memang salah aku...sebab jarang pam angin kat tayar kete...kalau keluar dgn suami then bawe kete aku baru la dia tolong pam kan...uwaaaaa... dua bijik tu! Taubat aku xnak buat lagi...kene la bebelan en. Suami...hoho
..sekarang kene la merajinkan diri utk pam angin sekurang-kurangnya 1minggu sekali... sob sob sob T_T
Terpaksa la beli tayar second hand sebab wit dah sikit... :-( sedih tul la....

Ok, rasenye tu je nak cerita...nanti kalau ade aku cerita lg yeh...take care and bubye...