June 4, 2013

Kenduri arwah, melaka wonderland dan tayar

Assalammualaikum. ..i'm back! :-)

Korang semua sihat?? Banyak benda nak cerita ni...macam2 berlaku minggu lepas...happy, sedih, benggang dll... tapi semua dapat diharungi jua...alhamdulillah. ..

Minggu lepas balik kg suami kat masjid tanah..fil buat kenduri arwah.. lauk pauk dan kuih muih sgt banyak ok.. murah rezeki mil & fil.. dorang masak daging salai masak lemak, udang sambal, lodeh, ikan masin.. pastu tetamu yang datang terdiri dari jiran2 dan ahli jemaah masjid.. jiran yang datang bawa macam2 jenis kuih. Time ni la dpt rase mcm2 jenis tau. Suke sgt....hihi... oh ye, bile duduk kampung memang diet terpaksa dilupakan...haha...tak tahan wei makanan byk..sedap pulak tu...aku belasah je...huhu.. bile balik kl mula la cepat2 cari penimbang..53kg! Hambik kau! OmG!! Memang naik 2kg. Haha...so semalam terus exercise kaw kaw punya :-)

Settle cerita kenduri arwah pada jumaat lepas.. hari sabtu pula aku dan fil ke melaka wonderland pula...mandi manda kat sana. Maklum la dapat tiket murah. Beli satu dapat satu! Sekali masuk rm32 utk satu kepala...so dah jimat kat sane..best! Bawe anak2 mandi sampai gelap kulit kami anak beranak..haha...pasni gigih la mama nak memutihkan kulit semula...haha (perasan kulit putih la konon :-)

Selesai sudah percutian di kampung...balik kl ari ahad...tu pun sempat lagi singgah ke kenduri aqiqah sedara mil... makan nasi lagi...nasi minyak pulak tuh! Adoii...

Ohye, ari jumaat dapat perkabaran dari abah pasal kereta aku yg kat parking..tayar ade paku..not say paku la..actually kene nat @ screw yang agak panjang. I was thinking where did I go before balik kg??? Sampai boleh terpijak nat itu...ermmmm... sampai sekarang tak tau mcmne leh tercucuk tayar kete dgn nat.... so my hubby anta kete ke bengkel tayar.. tayar masih boleh digunakan...alhamdulillah. ..TAPI......Tayar dua bijik kat depan dah koyak! Merekah! Ni salah aku....memang salah aku...sebab jarang pam angin kat tayar kete...kalau keluar dgn suami then bawe kete aku baru la dia tolong pam kan...uwaaaaa... dua bijik tu! Taubat aku xnak buat lagi...kene la bebelan en. Suami...hoho
..sekarang kene la merajinkan diri utk pam angin sekurang-kurangnya 1minggu sekali... sob sob sob T_T
Terpaksa la beli tayar second hand sebab wit dah sikit... :-( sedih tul la....

Ok, rasenye tu je nak cerita...nanti kalau ade aku cerita lg yeh...take care and bubye...

No comments:

Post a Comment