June 30, 2013

Weekend berlalu sudah

Assalamualaikum...

Dah malam dah.. Esok kerja semula... Dan esok juga mula masuk bulan 7.. Sungguh laju masa berlau..Bulan ramadan pun hampir tiba... Mcmne la agaknye ramadan thn ni ye? Semoga memberi keberkatan kepada kita semua...

Semalam bawe anak2 dan mak gi sekolah adik..ada karnival sekolah... Dan pertama kalinya melihat budak sekolah kene buli dan dibelasah oleh Pelajar lain..Masuk je diperkarangan sekolah terus terpandang seorang budak cina ditumbuk oleh dua orang remaja (rupa seperti melayu) dan terus berlalu setelah membelasah pelajar cina tu.. Sampai berdarah hidung dan mulut dia..sebab kaget sangat tak sempat nak tangkap gambar budak tu. Terus dia berlalu pergi dan hilang dari padangan.. Begitu berani remaja sekarang ye.. Dgr cerita budak laki tu cuba 'paw' cina tersebut tapi tidak berjaya.. Kalau la aku sempat merakam gambarnya... Mmg aku report kat guru bsr tau... Dgr saksi yg lihat kejadian tersebut, pembuli tu dh abes belajar dah. Mmg saje amik kesempatan buli budak sekolah. Geram rasenye! 

Dah settle berbelanja kat karnival sekolah, terus menuju ke jusco bdr mahkota cheras.. Saje bawe ank2 dan mak berjalan.. Kiteorg makan2 je... Singgah jap kat library dalam tu... Pas dah makan gi bwe mak potong rambut dan cuci kereta... Tu jela aktiviti smlm... Arini kami anak beranak melepak dlm rumah je... Lg pun papa keje... Esok aku dah kene kje.. Rase cepat jela weekend berlalu.. 

Ok, xde cerita yg best nak kongsikan... Take care semua...


1 comment:

  1. Macam2 bebudak skarang...pengaruh banyak sangat agaknya...kalau fikir banyak kali..seram rasanya...

    ReplyDelete