July 23, 2013

Salam 14 Ramadhan...

Assalammualaikum....

Dah masuk 14 ramadhan kan...cepatnye dah separuh ramadhan...rase sedih pulak...tapi rase happy pun ade sebab dah nak raya :-) ni baju raya anak beranak belum beli lagi..tahun ni readymade je ye..

tahun ni gak raya sambut sgt2 sederhana.. dahulukan apa yang penting je... insyaAllah weekend ni baru nak gi cari bju raya anak2.. cari kat melaka jela sbb minggu ni balik melaka lg :-)

Ni nak cite pasal weekend lepas..aku masak kek pisang..hihi...first trial menjadi...sukeeee sgt.... rupenye senang je msk kek ni... teringat mase zaman sekolah menengah dulu. Buat kek dgn kakak. Selalu aje tak menjadi! Kek xnaik la...kek melekat la... sampai fed up kami adik beradik nak masak kek...hihi...tp alhamdulillah sekarang pandai sikit la wat kek...hihi...suke sgt msk bile suami dan anak2 suke makan. Rase mcm sedap samacam je masakan mama ye....kihkih...memang kebanyakannye begitu.. bile dah kawin terus akan pandai masak. Yg mengadili adalah suami dan anak2...ye dak? :-)

Utk resepi kek pisang aku google aje.. cari resepi yang paling mudah.. dah byk sgt google kan, lupe dah copy paste resepi blog sape... sorry ek.. and tq share resepi. Memang sedap dan gebu :-)

Ni resepi nye ye kawan2, selamat mencuba.

July 11, 2013

Salam Ramadhan...

Assalammualaikum semua...

Dah dua ari puasa.. alhamdulillah...cume semalam ntah kenapa aku hampir pitam.. dalam pukul 4ptg... tengah bercakap dgn customer dalam fon..tibe2 bdn berpeluh dan pandangan hampir gelap.. terus aku bangun dan keluar ke arah tangga office. Masa tu berdoa agar di kuatkan iman dan diberikan tenaga utk terus bertahan.. kipas2 badan jap... pastu bangun gi masuk office semula... alhamdulillah ok... tepat pukul 5 aku trus bersiap nak balik rumah. Jalan jem giler ok. Hadap je la... tapi kan, time ondeway tu pulak rase nak muntah. Badan memang rase lain mcm. Mungkin perut dah kosong kan.. terus termuntah skit dan tertelan semula...korang rase batal tak puasa aku?? Aku xsure la... terus gak la puasa...biarla Allah yg tentukan samada puasa ku diterima atau tak :-(... first day buka puasa rumah mak dgn family aku...arini berbuka kt umah sendiri dan esok berbuka rumah mentua pula...

Pagi tadi bersahur kat umah mak lg... dah dua malam tido rumah mak..Sebab en.hubby keje malam lg. Pg tadi aku makan dua pinggan nasi...ambik kau! Sebab nye taknak kejadian pitam berlaku lagi....huhu.. arap arini aku diberi kekuatan utk berpuasa...InsyaAllah dgn izinNya... ok, raya tahun ni ala kadar saja.. xpela, berserdehana kan lagi bagus... baju raya anak2 pun xbeli lagi..tunggu la gaji nanti...huhu

Ok la korang...sok nak balik kg.. sok cuti. Yeay :-) Tapi sebelum tu kene settle hal dgn HR skit. Kami akan balik kg sebelum berbuka...bestnye :-) ok, selamat berpuasa kawan2 dan blogger2....