July 23, 2013

Salam 14 Ramadhan...

Assalammualaikum....

Dah masuk 14 ramadhan kan...cepatnye dah separuh ramadhan...rase sedih pulak...tapi rase happy pun ade sebab dah nak raya :-) ni baju raya anak beranak belum beli lagi..tahun ni readymade je ye..

tahun ni gak raya sambut sgt2 sederhana.. dahulukan apa yang penting je... insyaAllah weekend ni baru nak gi cari bju raya anak2.. cari kat melaka jela sbb minggu ni balik melaka lg :-)

Ni nak cite pasal weekend lepas..aku masak kek pisang..hihi...first trial menjadi...sukeeee sgt.... rupenye senang je msk kek ni... teringat mase zaman sekolah menengah dulu. Buat kek dgn kakak. Selalu aje tak menjadi! Kek xnaik la...kek melekat la... sampai fed up kami adik beradik nak masak kek...hihi...tp alhamdulillah sekarang pandai sikit la wat kek...hihi...suke sgt msk bile suami dan anak2 suke makan. Rase mcm sedap samacam je masakan mama ye....kihkih...memang kebanyakannye begitu.. bile dah kawin terus akan pandai masak. Yg mengadili adalah suami dan anak2...ye dak? :-)

Utk resepi kek pisang aku google aje.. cari resepi yang paling mudah.. dah byk sgt google kan, lupe dah copy paste resepi blog sape... sorry ek.. and tq share resepi. Memang sedap dan gebu :-)

Ni resepi nye ye kawan2, selamat mencuba.

1 comment: