July 11, 2013

Salam Ramadhan...

Assalammualaikum semua...

Dah dua ari puasa.. alhamdulillah...cume semalam ntah kenapa aku hampir pitam.. dalam pukul 4ptg... tengah bercakap dgn customer dalam fon..tibe2 bdn berpeluh dan pandangan hampir gelap.. terus aku bangun dan keluar ke arah tangga office. Masa tu berdoa agar di kuatkan iman dan diberikan tenaga utk terus bertahan.. kipas2 badan jap... pastu bangun gi masuk office semula... alhamdulillah ok... tepat pukul 5 aku trus bersiap nak balik rumah. Jalan jem giler ok. Hadap je la... tapi kan, time ondeway tu pulak rase nak muntah. Badan memang rase lain mcm. Mungkin perut dah kosong kan.. terus termuntah skit dan tertelan semula...korang rase batal tak puasa aku?? Aku xsure la... terus gak la puasa...biarla Allah yg tentukan samada puasa ku diterima atau tak :-(... first day buka puasa rumah mak dgn family aku...arini berbuka kt umah sendiri dan esok berbuka rumah mentua pula...

Pagi tadi bersahur kat umah mak lg... dah dua malam tido rumah mak..Sebab en.hubby keje malam lg. Pg tadi aku makan dua pinggan nasi...ambik kau! Sebab nye taknak kejadian pitam berlaku lagi....huhu.. arap arini aku diberi kekuatan utk berpuasa...InsyaAllah dgn izinNya... ok, raya tahun ni ala kadar saja.. xpela, berserdehana kan lagi bagus... baju raya anak2 pun xbeli lagi..tunggu la gaji nanti...huhu

Ok la korang...sok nak balik kg.. sok cuti. Yeay :-) Tapi sebelum tu kene settle hal dgn HR skit. Kami akan balik kg sebelum berbuka...bestnye :-) ok, selamat berpuasa kawan2 dan blogger2....

No comments:

Post a Comment