August 28, 2013

Selesai menjamu family in law

Assalamualaikum...

arini dah ari rabu... selesai sudah menjamu keluarga belah suami yg dtg dari melaka,seremban dan damansara ari sabtu lepas... menu utama aku buat nasi tomato, ayam masak merah dan acar nenas.. alhamdulillah mereka ckp sedap (-_^) dan siap minta resepi lg... hihi... dan menu sampingan adalah roti john buatan sendiri, aym goreng, sup ayam, buah tembikai.. syukur sgt semua berjalan lancar dan tq my cyg hubby sbb tlg mama wat persiapan (-_^) dan abg & kakak ipar dtg bawe mee kari yg sedap giler ok. tp lupe nak snap gambar (-_-)

Selesai mkn, wat suprise kat my mil yg tarikh bufday pd 21hb lepas. siap wat ala2 black out lg tu.. dan menyanyi lagu happy birthday reramai dan acara potong kek..hihi.. lepas tu sempat lg la wat sesi bergambar beramai2 dgn pakaian raya memasing (^_^) syok jd sebahagian dari keluarga besar hubby.. alhamdulillah syukur padaMu tuhan sbb kurniakan aku keluarga bahagia dan besar ni (-_^) dan syukur juga aku punya mak dan abah serta adik beradik yg ramai ♥_♥ Semoga aku dan suami juga punya generasi yg bahagia seperti ini dihari mendatang. amin..

OK, Jom layan picture.. ( ^_^)

August 21, 2013

gOOD Morning (°_o)

SAlam semua...

Baru pas kemas rumah.. bdk2 masih tido lg... papa bdk kje pagi (^_^) .. update terbaru? erm... balik kg 1 minggu.. raya,makan,raya,makan... balik kl trus timbang berat... naik 2 kilo stgh!! Haha... memang raya sakan aku kali ni (-_^) sekarang ni tgh on diet balik.. mesti kasi buang itu 2kilo :-P 

Ohye, minggu ni family in law nak dtg beraya dan jln2 raya di kl.. tgh pk nak jamu mkn ape.. ingat nak buat nasi tomato.. aritu test buat menjadi.. cume nasi agk lembik.. klu msk nasi ayam pula, too simple... buat laksa pun sedap gak.. tapi mesti nak nasi jugak kan... mungkin wat nsi tomato la kot. nanti aku update pasal nasi tomato tu yeh (-_^)

lagi dua minggu nak start keje.. mesti pasni aku bz sgt.. so mase terluang ni la nak layan anak puas2... kan best klu dpt gi holiday... (-_-) bile anak2 depan mata, rase bahagia sgt.. kan best dpt jd housewife sepenuh masa... i wish 1 day i mesti jd housewife spnh mase.. keje kat umah je tapi income masyukkk... haha... berangan kan percuma (-_^)

ok la, nti jumpe lagi next entri (-_^)

HAVE A NICE DAY ♥_♥

August 10, 2013

Selamat Hari Raya !!

Assalammualaikum....

Selamat hari raya!!! Harini dah syawal ke3 dah... syawal tahun ni amat bermakna sekali.. rase happy sgt pada 1 syawal aritu..walaupun syawal thn ni aku dan keluarga sambut dgn amat sederhana sekali.. syukur semua berjalan lancar dari pagi hingga ke malam...

macam biasa pagi raya dari rumah aku ke rumah mak yang kat sebelah blok aje..hihi.. malam raya aku masak ayam sambal, rendang paru dan nasi impit.. ohye, ptg tu aku masak kek coklat (^_^)

raya thn ni best sebab mostly dapat jumpe semua sedara mara belah abah dan mak aku. Macam tahun lepas aku beraya di melaka. dan yg paling best bile dpt bermaafan dgn seseorang yg hampir setahun kami tidak bertegur sapa (-_-)  syukur aidilfitri thn ni segala menjadi tenang... Alhamdulillah... ♥_♥

pagi ke rumah mak dan terus ke kubur arwah apak... kemudian ke rumah family in law adik di ampang juga... last sekali ke damansara dan melawat kubur arwah opah... malam sebelum magrib dah bertolak balik sebab en. hubby keje malam... dan kesimpulannye... raya ini amat bermakna sebab dpt bersama keluarga tercinta ♥_♥

ok, jom layan picture pula ye (-_^)

August 3, 2013

Update status ♥_♥

Salam semua...

Maaf sgt dah lame tak update blog. mcm biasa alasan.... xde mase! memanjang je xde masa kan?? haha

btw, dah tinggal beberapa hari je lagi nak sambut syawal.. persiapan memang sgt alar kadar.. cukup dgn pakaian baru kami anak beranak, ade kuih kerepek sikit, wit raya utk ank2 buah.. tahun ni memang sgt2 bersederhana.. Alhamdulillah Allah masih bagi rezeki utk kami..

oh ye, sekarang aku duk umah je selepas diberi 'garden leave'... korang tau tak ape benda tu? bunyi macam cuti bercucuk tanam @ cuti dalam taman je kan?? hihi.... sebenarnya cuti ni diberi khas kepada pekerja yang berhenti kerja dan disyaki akan menyertai syarikat persaing yg lain. tujuan?? agar bekas pekerja tak kebas client company tersebut.. motif?? sebab aku ramai client kot...! haha... actually benda ni depends on that client tu sendiri.. relationship dgn client, klu bagus dan terjaga, of course client akn pandai pilih yg mane satu kan... so, dun worry about that... insyaAllah jika dah tertulis rezeki ku di sana, memang akn jadi milik kita... semua nya datang dariNya... so sebelum start keje baru 2 september nanti, aku ade sebelum duk umah jage anak2.. yeay!

kebetulan lak dpt cuti ni, qalesya pulak demam+batuk+selsema... ade hikmah semua ni.. dpt duk umh jage anak2 sebelum mama bz keje tempat baru nanti.. kesian tgk qalesya ni.. terutama waktu malam.. batuk sampai sakit dada dia.. ni doktor bg 2ari kene buat nebulizer kat klinik. alahai anak, cepat sembuh ye sayang.. mama rindu kakak yg super duper active ni.. bile tak sihat, monyok je dia.. merengek aje...mama tau kakak kuat! Ya Allah, sembuhkan la anak ku... aku sanggup bertukar kesakitan yg dia alami.. mama sayang kakak ketat2 (T_T)

ok, time tu sleep.. nanti kite story mory lagi yeh.. good nite and sweetdream semua... ♥_♥