September 7, 2013

happy weekend uols (-_^)

assalammualaikum semua..

Baru je seminggu mule keje. bz ok! Xlekat kat opis pun.. keluar jumpe customer je minggu ni (-_^) biasa la kje tempat baru kene tunjuk prestasi yang bagus! hihi..ok, xnak cite pasal keje. its weekend rite. so let forget about work for a while (-_^)

aku nak cite pasal anak2 la pulak. perkembangan terbaru both of my princess. kakak sekarang dah rajin tolong aku. sbg contoh dah boleh disuruh. dulu jgn arap la.. wat xtau je bile minta tlg. sekarang dah pandai ikut arahan.. huhu.. pastu kakak kuat makan sekarang. alhamdulilah berat dia dah naik. Bagi la mkn ape pun. semua dia sumbat masuk mulut (-_^) kakak pula dah kurang usik adik. KURANg ye. tapi masih lagi mengusik.. huhu.. macam dulu sgt agresif kacau adik tp sekarang pandai main sme2 dgn adik.. dah pandai sayang adik (^_^) dan kakak sekarang byk cakap! sampai mama xmenang tangan wat keje sambil dgr kakak cakap. Sbb dia nak orang pandang muke dia bile dia bercakap dgn kita (*_*) suke sgt dgn pkembangan kakak sekarang. amat2 memberangsangkan. proud of u kakak ♥_♥

let talk bout adik pula. lately xnak makan sgt. bile suap nasi mule je makan. Masuk suapan ke3 mula la dia xnak makan. tp dia suke ratah lauk. tats good also bcoz lauk like ayam dan ikan kan sumber protein. bagi juga energy tapi not strong enough la kan sbb dia perlu amik karbo juga. selalu aku bg dia makan mee kuning tu dgn sup. mmg licin dia mkn. seingat aku umur dia baya ni, mcm kakak mase kecik dulu. time ni sgt mencabar bile nak bg makan. Berat pun biasa2 je (-_-) xpe la adik. nasib baik adik masih susu badan. asal kan kenyang kan? Hihi.. adik pun dah pandai dgr arahan. Dan juga nak bercakap walaupun kami masih xleh dgr butir ayat dia.hihi.. its ok, setiap anak perkembangan lain2.. so just pantau je ok! wat mase ni mama xleh nak amik cuti. so weekend jela mase bersama anak2 sepanjang ari :-)

**mama suke jaga anak2 mama sendiri. tapi mama perlu juga bekerja demi kehidupan yg selesa. mama doakan kakak dan adik sentiasa dilindungi Allah. mama ♥ both u, kakak dan adik  ♥_♥

No comments:

Post a Comment