December 17, 2013

Ms. Viva kepanasan!

Assalammualaikum semua...

Ni nak cite hal ms. Viva tersayang.. semalam aku keluar dua kali pergi jumpe customer.. mula2 pergi puchong jumpe satu customer nak buka account.. dah cing cong cing cong dekat sejam, aku ke shah alam pula. Jumpa lagi sorang customer ni utk collect document. Masa kat shah alam ni, econ kete dah rasa panas. Tapi on off. Aku suspect air kete dah abes kot. Kering kot. Lagi pun cuaca panas dan tak hujan. Ok, fine.. settle collect document terus balik office.. petang sikit keluar lagi utk jumpe sorang customer ni. Tapi kejap je..kat area subang aje..masa ni pun econ on off sejuk dan panas. Then aku ignore jela.. sbb pk mmg air kete abes ni...balik kang baru isi...huhu...

Masa  nak balik rumah pula, ondeway hantar bos memang econ dah xde rasa. Panas! Then sampai area bdr tasik permaisuri, dah ade signal overhaul kat screen kete. Cuak dah time tu. Nasib baik xdrive sorang. Kan kite ni pergi balik keje dgn bos..huhu... so, stop enjin, parking kat area tasik... bukak bonet mmg panas enjin! Cek air, penuh. So bukan masalah air kete kering. Then after 10mnts kiteorang pun gerak ke bengkel area tmn midah.  Xjauh pun.. dlm 10minit sampai. Check punya check kata kipas utk enjin kete dah rosak. Cost? Rm230.. pergh.......xleh nego dah sbb ni dah murah. So, nak xnak kne la tukar kipas.. klu tak kete mmg xleh start. So melayang la rm230 utk ptg tu... xpela, nak wat camne... ms.viva dah usia 5thn... mesti la ade benda yg kene ganti... kete ni byk jasa pada aku.. ke sana sini mmg dgn dia je.. mmg sayang la... walau pun kecik, xpe.. cube bandingkan dgn org yg xde kete? Lagi susah kan....huhu

So, hope dlm mase terdekat ni xde la benda yg rosak.. al-maklum la tgh bulan....huhu...tu je benda nk cite... nanti nak cite pasal anak2 pulak. Lame xcite pasal dorang. Makin bijak dan makin cantik :-) sape lg nak puji anak klu bukan mak sendiri....haha....ok, bye!

December 10, 2013

Hai semua...

Sebulan kite tinggalkan blog kite ni... klu umh ditinggalkan sebulan, kot2 berhantu dah kan...hihi...

Ok, just wanna to share my happiness.. my lovely sister dah selamat bersalin 7hb december aritu... syukur semuanya selamat.. baby yg sungguh comel! Berat 3kg... but I was so sad bcoz kami sekeluarga kat sini tapi kakak kat limbang, sarawak... first time dia berpantang kat sane.. mase 1st baby pantang kat kl.. ape nak buat... bulan depan baru ketemu.

Baby yg comel ni diberi nama nia amellya... sedap name baby? Panggil melly... oh, so english and very soft je bile nak sebut.. hikhik... bln dpn kite jumpe ye melly.. makngah doakan melly cpt2 sihat dari kuning dan bsr jd wanita solehah ok (*_*)

Buat my sis, pantang elok2.. jage2 dgn bengkak susu ok.. really miss u... see u next month!   Rindu kat alya juga... dah jd big sister dah dia...  dan yg penting skang kite berdua dah ade anak dua dan kedua-duanya adalah girl ;-)  nanti kite try dpt boy lak yeh...hikhik

Ok, salam semua... bubye