May 8, 2015

Syaurah Admitted (Part 2)

Assalamualaikum semua..


Salam jumaat yg barakah.. semoga kite semua dirahmati Allah.. Ni nak story pasal syaurah admitted for second time..selepas hujung bulan 2 keluar wad, akhir bulan 4 masuk wad semula...

Macam biasa bermula dengan demam juga.. syaurah demam dlm 3 ari.. lepas tu baik dah... kakak dia lak demam dlm 3 ari.. lepas tu kakak dah baik, jangkit semula kat syaurah... so bawe dia jumpe doktor kat klinik kita btho.. macam biasa doktor bagi surat refer hospital sebab demam on off.. So kami laki bini bawe syaurah ke KPJ kajang... wat blood test syaurah... dan kali ni bacaaan sel darah putih tinggi dari range. kali ni lagi tinggi dari yg 1st time admitted aritu.. 28.4 (normal range 5.5-15.5) but this time syaurah takde batuk.. Just selsema dan demam. dan tekak dia ade merah.. kene la admitted sebab doktor nak pantau demam dan bg antibiotik..admitted pada 25/4/2015.. mase tu mintak single room tapi penuh. so duduk la kat double bed room.. dan qalesya tak dapat la tidur dengan mama dia malam tu.. Qalesya ni memang xpernah la x tido dengan aku. malam mesti nak mama peluk dia.. menangis la dia bile suruh ikut papa balik.. huhu..

Lain rasa bile duduk bilik double room.. yela, even ade tirai pemisah dgn katil sebelah, masih x selesa.. sebab nya takut kite atau anak kita buat bising, menangis dll..tapi redha jela.. yang penting syaurah dapat rawatan.. macam katil sebelah aritu anak dia pun demam dan batuk. esok pagi nya 'jiran' sebelah dah dapat keluar wad.. so tengah ari nurse bagitau ade kosong kat single room... so, kami pun pindah la.. kali ni guna Panel company aku lak. under PMCare.. setiap 5 jam, nurse datang bagi ubat demam dan antibiotik kat syaurah. Kali ni stay tak lame sebab perkembangan positif bile syaurah mkn antibiotik, terus xde demam dah. setiap kali check suhu je normal.. alhamdulillah.. dan 27/4/2015, pagi tu Dr. Asmunni check, nampak semua dah ok dan dia bagi la syaurah discharge aritu.. syukur sgt.. bukan seronok pun duduk hospital.. kan? xdapat buat ape pun.. lagipun kesian kat anak bile tgn dia sentiasa ade jarum utk masuk air tu... sakit tu...

kali ni bil agak murah sedikit.. dalam rm2.6k... GST dlm rm600. amik ko! kali ni ade bil ade gst.. nasib baik la company cover.. syukur...  Setakat ni nampak adik sihat.. kakak pun... Mama doa byk2 agar korang sihat la sentiasa. bile anak sakit ni kan, kite punya risau sampai x boleh nak tido kan.. itu la kasih sayang nama nya :-)

Ok la, jumpe lagi next entri... Tata


No comments:

Post a Comment