June 5, 2015

result darah

second entry utk arini (͡° ͜ʖ ͡°)

ni nak share berita baik. sebelum ke terengganu aritu aku dan en.suami amik ujian darah. untuk check semula hormon hyperthyroid aritu. alhamdulillah ujian kali ni menunjukkan angka yg positif. syukur sangat. kadar paras hyperthroid back to normal range again. last check aritu bulan january lepas. mase tu pun normal range juga. cuma kadar bacaan tsh masih sgt rendah. tapi kali ni semua bacaan cantik. t4 within normal range, tsh pun within normal range. syukur sgt2. so next check up pada november nanti. tapi masih continue dgn ubat carbimazole sebiji sehari. yang xsangka bacaan tsh tu. tak tau camne leh naik ke normal range. kuasa Allah kan. segala nya atas kehendakNya..

so sekarang tahap kesihatan semakin baik. doa aku agar terus baik. mudah mudahan. sekarang aku kerap joging dan exercise. walaupun tahap kesihatan memuaskan xbermakna kite xkan jatuh sakit kan.. so kene terus amalkan gaya hidup sihat. makan kene jage. dan pantang terhadap soya dan kobis tetap aku jaga. supaya hormon thyroid xnaik tinggi lagi..

wassalam..

No comments:

Post a Comment