August 3, 2015

Ber BBQ di musim raya

Assalamualaikum semua..


Sihat ke? mudah-mudahan semua sihat belaka..

Ni cerita sabtu lepas. Beraya di rumah makcik (adik emak) kat sungai buloh. Alang2 beraya terus plan buat bbq dan bermalam kat sana. Kali ke-2 ber bbq di rumah makcik. tapi kali ni meriah sikit sebab seorang lagi makcik dan keluarga nya join kiteorang..

Sabtu tengah ari dalam pukul 3 gerak dari cheras. Sebelum tu singgah econsave beli barang bbq sikit. Kami sampai rumah makcik dalam pukul 5.15ptg. Jalan tak berapa jem dan hujan sekejap kat highway.

Start buat bara dalam pukul 8 malam.. start membakar jam 8.30 mlm camtu. lepas tu start makan pukul 9.30 malam. Ayam marinate memang sedap! 2 ekor aku marinate dgn rempah bagai. marinate dari ari jumaat malam. so terasa kelazatan nye.. hingga menjilat jari. angkat bakul! haha
Family makcik lagi satu pun bawe ayam seekor siap dah di marinate kan. sedap juga! tu memang dpt pujian.. hihi

Lepas bbq, lepak2 borak2, tengok tv.. pastu tido.. maklum la perut dah kenyang.. mata pun kuyu ler.. Selesai panggang memanggang lak ujan turun.. mak ai, sejuk ler malam tu. hihi.. tido lena sampai ke pagi..

Esoknye lepas sarapan balik ler.. xde la lame sgt kan.. sebab laki i tak join. dia keje malam tu. kesian lak dia kat umah menunggu... sorry cik abg.. lain kali amik cuti kite plan lagi ye.. :-)

Ok, layan gambar.. biar gambar berbicara... haha...

Assalamualaikum...


No comments:

Post a Comment