September 17, 2015

one dozen roses

ehem ehem

happy birthday to me... 17-Sept-2015

Assalamualaikum...


Is my birthday today.......... :-)

Happy birthday to me...

I just want to cry on my birthday... i don't know why... air mate masih bertahan utk tidak gugur.. by the way, dah 31 thn ni.. syukur alhamdulillah... Diberi pinjam nafas dan kehidupan bsama mereka yg aku sayang...

Aku berdoa semoga dipanjang kan usia.. walaupun sebenarnya mati itu pasti.. tapi kite tetap berdoa agar umur dipanjang kan agar kita dapat terus beribadah dan mengumpul harta akhirat..

Thanks kpd semua yg menghargai diri ini.. terima kasih Allah...




September 2, 2015

Inside Out

Assalamualaikum,..



Selamat hari rabu pada ari ke 2 di bulan September yg indah... 


Bulan ni memang special la kan.. sebab bulan besday kiteeee... awwww... pastu lak bulan ni jugak anniversary dua tahun keje kat Cimb.. awwww... Alhamdulillah masih disini.. Dah tertulis rezeki ku disini setakat ni.. Syukur Ya Allah atas segala rahmat dan nikmatMu...


Last weekend.. Booked wayang cerite Inside Out. Dah lama qalesya ajak mama tgk cite tu. Cuma masa tak sesuai je nak book sebab papa budak2 keje on weekend. Kebetulan sabtu lepas papa budak2 cuti. So malam minggu tu kiteorang tgk la cite kartun ni.. Booking awal 3 ari sebelum sabtu. Bawe mak dan ija (adik bongsu) sekali. Lama gak tak belanja dorang tgk wayang.. hihi..

Cerita ni best sangat. Mengisahkan seorang gadis remaja yg bermain dgn emosi yang di kawal oleh 5 watak personified emosions iaitu Joy, Sadness, Fear, Anger dan Disgust. Dalam cerita ni digambarkan kite manusia ni ade pelbagai perasaan dimana jika kita tidak kawal akan jadi pelbagai perkara yg baik atau pun buruk. Mule2 sebelum booking, terfikir gak samada anak2 aku ni paham ke tak citer mcmni.. tapi sebab kan Qalesya dah beriya sgt kan, so aku booking jela.. Alhamdulillah nampak dorang enjoy. paham lak tu. Dengan adik mulut becok tanya itu ini mase tgk cite tu...nasib la dlm wayang tak ramai orang..haha..

Abes je tengok wayang, apalagi, mamaks la kite.. hihi.. just makan simple je sbb budak2 dah ngantok. Sampai je rumah masing2 penat dan tido.. Lega la kite sebab dah tunaikan hajat si kakak.. :-)

Esoknye ari ahad just lepak kat rumah, masak, layan anak2 dan sempat jahit sehelai blouse :-)


Ok la, sehingga bertemu lagi... Assalamualaikum..